Transport Online - Oud-minister en zakenman Harrie Langman overleden

Oud-minister en zakenman Harrie Langman overleden

Oud-minister en zakenman Harrie Langman overleden
06-08-2016 10:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DRACHTEN - In zijn woonplaats Drachten is oud-VVD-minister Harrie Langman overleden. Hij was minister van Economische Zaken in het kabinet-Biesheuvel van 1971 tot 1973.

De jurist en econoom Langman had vanaf de vroege jaren vijftig verschillende functies in het bedrijfsleven. Na zijn ministerschap bekleedde hij talloze commissariaten, onder meer bij uitgeverij Wolters Kluwer, vliegtuigbouwer Fokker en retailer Vendex.

Daarnaast zat hij van 1974 tot en met 2005 in het curatorium van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, eerst als lid, later als voorzitter. Ook was Langman tot aan zijn ministerschap hoogleraar aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam, een voorloper van de Erasmus Universiteit.

Friesland, Groningen en Drenthe kennen de liberaal vooral van het naar hem genoemde Langman-akkoord. Op voorspraak van een commissie die Langman had voorgezeten, stelde het toenmalige kabinet-Kok I in 1998 miljoenen euro's beschikbaar voor versterking van de noordelijke economie. Onderdeel van het plan was de aanleg van de Zuiderzeelijn, maar daarvan is het nooit gekomen. Wel zijn duizenden banen gecreëerd.

Harrie Langman was 85 jaar oud.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions