Clicky


 


Ook tweede zwarte zaterdag vroeg begonnen

Ook tweede zwarte zaterdag vroeg begonnen
06-08-2016 10:06 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LIJNDEN - Ook de tweede zwarte zaterdag van deze zomer is al vroeg begonnen. Voor 05.00 uur ontstonden de eerste files op de Franse en Duitse snelwegen, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID).

In Frankrijk waren meerdere ongelukken de boosdoener. Op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Lyon en Orange ging het zaterdag even na 05:00 uur op verschillende plaatsen mis, vooral even ten zuiden van Lyon. Daar veroorzaakte een botsing met meerdere auto's een file van ruim 20 kilometer. Volgens de VID heeft omrijden via de normaal gesproken rustige A75 (Clermont-Ferrand) geen zin: ook daar staat het verkeer vast na een ongeluk.

Het verkeer in Oostenrijk en Duitsland is nog niet voor grote verrassingen komen te staan. Op de A3 bij Neurenberg stond er door werkzaamheden de hele nacht file richting Oostenrijk. In Oostenrijk zelf zit het verkeer in de Karawankentunnel richting Slovenië muurvast, in een file van bijna 15 kilometer. Nederlandse vakantiegangers op weg naar Kroatië hebben daar al de hele nacht oponthoud.

Dit weekeinde wordt naar verwachting een van de drukste van deze zomer op de Europese wegen. Naast veel vertrekkend verkeer zijn er voor het eerst ook veel terugkeerders onderweg, aldus de VID.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions