Clicky


Nachtelijke afsluitingen door testwerkzaamheden Balgzandbrug (N99)

Nachtelijke afsluitingen door testwerkzaamheden Balgzandbrug (N99)
05-08-2016 12:09 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HELDER - Rijkswaterstaat voert in de nachten van 10 tot 12 augustus uitgebreide testwerkzaamheden uit aan de Balgzandbrug bij de Van Ewijcksluis (N99). Tijdens de test onderzoeken we de staat van het object en bepalen we wanneer onderhoud nodig is.

De Balgzandbrug is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 50 minuten.

In verband met deze werkzaamheden is de Balgzandbrug in beide richtingen afgesloten van:

  • Woensdag 10 augustus 23.30 uur tot donderdag 11 augustus 05.30 uur. 
  • Donderdag 11 augustus 23.30 uur tot vrijdag 12 augustus 05.30 uur.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. 

Let op: In de nacht van woensdag 10 augustus 23.30 uur tot donderdag 11 augustus 05.30 uur is ook de hoofdrijbaan van de Kooybrug bij Den Helder (N99) in beide richtingen afgesloten in verband met werkzaamheden aan het wegdek. De parallelrijbaan is wel beschikbaar voor verkeer.

Afsluitingen en omleidingsroutes

De Balgzandbrug is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten. Ook de parallelweg is afgesloten.

  • Verkeer vanaf de N99 (De Kooy) wordt omgeleid via de N249 en de N248 naar de A7 richting Friesland.
  • Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 en de N248 naar de A7 richting Friesland. 
  • Verkeer vanaf de N9 (Alkmaar) wordt omgeleid via de N248 naar de A7 richting Friesland.
  • Verkeer vanaf de A7 (Friesland) wordt omgeleid via de N248 en de N9 richting De Stolpen. 

Lokaal verkeer vanuit ’t Zand, Anna Paulowna, Julianadorp, Breezand, Westerland, Hippolytushoef, De Heid en Den Oever wordt via gele borden langs de weg geleid naar de bovengenoemde omleidingsroutes..

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo vinden de werkzaamheden in de nacht plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is. Ook worden de werkzaamheden aan de Kooybrug bewust gecombineerd met de werkzaamheden aan de Balgzandbrug om te voorkomen dat weggebruikers dubbel hinder ondervinden.

Testwerkzaamheden aan de Balgzandbrug, waarom is dat nodig?

In Noord-Holland zijn veel bruggen en viaducten. Om deze in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig inspecties en onderhoud uit. Bij testwerkzaamheden, zoals nu bij de Balgzandbrug, onderzoeken we de staat van het object. We controleren de bewegende delen van de brug en we onderzoeken hoe goed de beveiligingsfuncties in het besturingssysteem functioneren. Ook bepalen we wanneer onderhoud nodig is. Zo werkt Rijkswaterstaat aan een veilig en bereikbaar Nederland. Over weg én water.