Transport Online - Migranten gooien stenen naar werknemer Britse RHA in Calais [+foto]

Migranten gooien stenen naar werknemer Britse RHA in Calais

Migranten gooien stenen naar werknemer Britse RHA in Calais [+foto]
05-08-2016 11:18 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Het geweld viert nog altijd hoogtij in Calais. Woensdagavond 3 augustus is een werknemer van de Britse Road Haulage Association(RHA) bedreigd door migranten in de haven van Calais. Ze gooiden met stenen naar zijn auto en de achterruit sneuvelde.

RHA voorzitter Richard Burnett zegt in een reactie op het inicident: "Gelukkig, hoewel zeer geschrokken, is de man ongedeerd gebleven. Maar het is nu vakantietijd, gezinnen, evenals chauffeurs, moeten gewoon normaal gebruik kunnen maken van deze belangrijke route tussen Europa en Groot-Brittannië. Stel je toch eens voor dat dit ene auto was geweest waarin een gezin zat met kinderen opl de achterbank? Ze zouden het niet overleefd hebben....."

Burnett verbaasd zich ook over de weinige aandacht die het extreme geweld in Calais krijgt in de media: "Ik ben verbijster dat de escalatie van het geweld door migranten in Calais zo weinig prioriteit krijgt in het nieuws. Sinds het begin van de zomer pleiten we al voor meer veiligheid in Calais en we hebben zelfs gevraagd om inzet van het Franse leger, met name op de invalswegen. Toch lopen vrachtwagenchauffeurs, en automobilisten, elke dag opnieuw het risico dat zij belaagd dan wel aangevallen worden, dag en nacht."

Ondanks de ontruiming van een gedeelte van het 'Jungle' kamp eerder dit jaar zijn de aantallen vluchtelingen opnieuw drastisch gestegen. Volgens de laatste cijfers zouden tussen de 7.000 en 10.000 vluchtelingen huis houden in Calais. Hun enige doel: zo snel mogelijk naar Groot-Brittannië. Tegen elke prijs.

Richard Burnett vraagt tot slot aan vrachtwagenchauffeurs, en automobilisten, die te maken hebben gehad met agressie in Calais door migranten contact op te nemen met de RHA. De RHA heeft een speciale meldlijn Calais: (+44) 1274 863111.

"Alleen door het verkrijgen van informatie uit de eerste hand kunnen we een verschil maken en deze kwestie prioriteit te geven op zowel de politieke als de media agenda", besluit Burnett.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions