Marktleiders verbinden zich aan Logistica 2012

Marktleiders verbinden zich aan Logistica 2012
17-03-2011 10:51 | Algemeen | auteur de redactie
De eerste voorbereidingen voor Logistica, die van 13 tot en met 16 november 2012 plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, zijn in volle gang. Diverse A-merk leveranciers zoals Toyota Material Handling, Jungheinrich, Atlet en Crepa hebben zich al aan de logistieke vakbeurs verbonden.

Frank Klein Tank, project manager van Logistica: "Het aanbod en de aandachtsgebieden blijven dezelfde als voorgaande editie met hier en daar een toevoeging. Uit bezoekersonderzoek van Logistica 2009 kwam naar voren dat logistiek managers niet alleen op zoek zijn naar oplossingen om hun logistieke proces te verbeteren, maar ook interesse hebben in de rol die dienstverleners hierin kunnen spelen. Om die reden komt er een sector met logistieke dienstverlening. Daarnaast wordt extra aandacht besteed aan logistiek vastgoed en hulpmiddelen."

"Logistica is maar één keer per drie jaar en biedt als enige evenement een compleet aanbod voor de logistieke markt. Op die dagen komt heel logistiek Nederland, en zelfs daarbuiten, bij elkaar in Jaarbeurs Utrecht. De sector mobiel intern transport is traditioneel een belangrijke onderdeel van de beurs. De marktleiders weten dit en hebben zich al verbonden aan de beurs", zegt Klein Tank. Ad Kornet, algemeen directeur Crepa, is één van deze partijen: "Crepa bestaat in 2012, 58 jaar en heeft nog nooit een editie van de Logistica overgeslagen. Recessie of geen recessie wij staan er altijd voor onze klanten."

Pank Hertsenberg, directeur van Toyota Material Handling Nederland en voorzitter van de BMWT sectie voor het Mobiel Intern Transport is duidelijk over de deelname: "Logistica 2012 komt op een goed moment. De herstelfase van de economie is dan naar verwachting over gegaan in groei. Ook onze markt zit dan weer volop in de lift. De belangstelling voor vakbeurzen groeit weer. Het internet is en blijft weliswaar het belangrijkste kanaal om informatie te zoeken, maar bedrijven zoeken vervolgens de dialoog en verdieping in persoonlijk contact."

Jan Langerak, directeur Jungheinrich: "Natuurlijk geeft Jungheinrich ook in 2012 'acte de presence' op Logistica. Ook in 2009, toen het economische tij behoorlijk ongunstig was, hebben wij een uitstekende beurs gehad. We hebben zoveel klanten en relaties gesproken die toen juist op zoek waren naar efficiëntere oplossingen ongekend. Bovendien kunnen we tijdens de beurs op één plaats alle modellen, producten en diensten demonstreren en dat is een geweldige kans. Daarnaast brengen we ook in 2012 veel noviteiten. In 2009 had Jungheinrich al een record aantal beursprimeurs. Die traditie zetten we door op Logistica 2012!"
Geurt de Groot, Managing Director Atlet: " Logistica zien wij toch nog steeds als de vakbeurs voor intern transport in Nederland. Ook voor de laatste editie van Logistica, tijdens een lastig economisch tijdstip, zijn wij één van de leveranciers geweest die zonder aarzeling voor de beurs hebben ingetekend. Daar hebben we geen spijt van gekregen. Logistica is het podium om je als bedrijf te presenteren aan bestaande, maar ook potentieel nieuwe relaties. In het najaar van dit jaar introduceren wij de volledig vernieuwde Atlet reachtrucklijn in Nederland en België. Daar besteden we ook tijdens de beurs veel aandacht aan. Daarnaast brengen we nog een aantal noviteiten."

Focus op innovatie
"In samenspraak met de stichting Logistica wordt gewerkt aan een uitgebreid inhoudelijk programma", zegt Klein Tank. "Thema's als efficiënt werken en veiligheid komen zeker aan de orde. Daarnaast is er volop aandacht voor innovatie in material handling op de Scala Logistica demonstratiepleinen. Bedrijven kunnen deze pleinen gebruiken om innovatieve, logistieke toepassingen live te demonstreren. De Logistica Award 2012 wordt tevens weer uitgereikt en is een initiatief van Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe. Beide partijen willen hiermee vernieuwing binnen de bedrijfslogistiek stimuleren. In 2009 waren de MLS-spider, een geautomatiseerd modulair grijpersysteem, van de firma RSW en PIQR, automatisch laad- en lossysteem, van de firma TEUN de winnaars."

ICT & Logistiek
Gelijktijdig met Logistica 2012 vindt ICT & Logistiek plaats, de jaarlijkse vakbeurs met een totaal aanbod van ICT toepassingen en -diensten in de logistieke keten.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden