Arrestatiebevel tegen Gülen uitgevaardigd

Arrestatiebevel tegen Gülen uitgevaardigd
04-08-2016 19:45 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Een rechtbank in Istanbul heeft een arrestatiebevel tegen de in de VS verblijvende Turkse geestelijke Fethullah Gülen uitgevaardigd. Hij wordt gezocht wegens het "geven van de opdracht voor de coup op 15 juli'', meldde het staatspersbureau Anadolu donderdag.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt Gülen er sinds de mislukte staatsgreep al van dat hij achter de poging zat. "Het lijdt geen twijfel dat de couppoging een actie is van de terreurbeweging en in opdracht van de oprichter en verdachte Fethullah Gülen is uitgevoerd'', verklaarde de rechtbank.

Het is het tweede arrestatiebevel tegen Gülen. Sinds vorig jaar wordt hij gezocht wegens het oprichten en leiden van een gewapende terreurbeweging.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden