Transport Online - 39.000 euro boete voor hardleerse transportondernemer

39.000 euro boete voor hardleerse transportondernemer

39.000 euro boete voor hardleerse transportondernemer
04-08-2016 18:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ESSLINGEN(D) - Drie vrachtwagencombinaties van een Sloveens transportbedrijf zijn in de afgelopen dagen bij gerichte controles door de mand gevallen voor fraude en veel technische gebreken.

Op 28 juli controleerde de politie bij Stuttgart vrachtverkeer. Hier werd de eerste vrachtwagen van het Sloveense transportbedrijf aan een controle onderworpen. Er werden aanzienlijke technische gebreken en schendingen van de rij- en rusttijden geconstateerd.

Het transport werd onmiddelijk stilgezet door de politie. De Servische chauffeur werd aangehouden en onmiddelijk Duitsland uitgezet door de bevoegde immigratie dienst.

Op vrijdag 29 juli stuurde het transportbedrijf een vrachtwagen om de lading over te laden. De politie onderwierp ook deze vrachtwagen aan een grondige inspectie en ook deze vrachtwagen had ernstige technische gebreken. Ook deze vrachtwagen werd direct stopgezet en in beslag genomen.

Dinsdagochtend 2 augustus stuurde de Sloveense ondernemer opnieuw een vrachtwagen om de lading van de eerste vrachtwagen op te halen. De ondernemer had wel geleerd van zijn fouten zo leek het want het voertuig was technisch in orde.

Echter, de politie ontdekte talrijke ernstige overtredingen van de rij- en rusttijden. Ook nu werd de vrachtwagen in beslag genomen door de politie tot een borg werd betaald. 

In totaal werd voor 39.000 euro aan boetes uitgeschreven aan deze hardleerse transportondernemer en de betrokken chauffeurs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen