Clicky


Dode aanval Londen is Amerikaanse, dader Noor

Dode aanval Londen is Amerikaanse, dader Noor
04-08-2016 14:03 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De vrouw die woensdagavond omkwam door een steekpartij in Londen is een Amerikaans staatsburger. De vermoedelijke dader is een Noor van Somalische komaf. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad donderdag verklaard.

Onder de vijf gewonden zijn ingezetenen van Groot-Brittannië, Amerika, Israël en Australië. Twee van hen liggen nog in een ziekenhuis. Eerdere berichten over een Spaans slachtoffer, waren niet juist.

Volgens de politie lijkt het er steeds meer op dat de dader kampte met geestelijke problemen en dat de steekpartij geen terreurdaad was. De politie heeft geen aanwijzingen voor radicalisering gevonden. De Noorse politie verklaarde donderdag uit Londen te hebben vernomen dat de dader een man van negentien jaar is die verdacht wordt van doodslag.

"Al het werk dat we tot nu toe hebben gedaan wijst op een tragisch incident veroorzaakt door geestelijke problemen'', aldus de Londense politie. "We denken dat het een spontane actie was en dat de slachtoffers willekeurig zijn gekozen.''