Clicky


1,5 miljoen euro in beslag genomen op Schiphol

1,5 miljoen euro in beslag genomen op Schiphol
04-08-2016 13:49 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - Bij witwasonderzoeken op Schiphol is bijna 1,5 miljoen euro aan contanten in beslag genomen. Sinds juni lopen er meerdere onderzoeken op de luchthaven. Ten minste vijf verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Een Colombiaanse moeder en zoon moeten zich op 23 september bij de rechter melden omdat ze samen 300.000 euro hadden ingeslikt. De rolletjes biljetten die de 25-jarige zoon had geslikt, moesten operatief worden verwijderd. Moeder (51 jaar) en zoon smokkelden het geld waarschijnlijk in opdracht. Ze waren op weg naar Colombia.

Op 23 september moeten ook twee vrouwen (32 en 22 jaar) uit Litouwen zich melden omdat ze betrapt werden met bijna een half miljoen euro verstopt in vier spuitbussen. Zij wilden naar Ecuador reizen. Ze gaven alle twee toe al eerder geld te hebben gesmokkeld naar Zuid-Amerika.

Een piloot van een Colombiaanse luchtvaartmaatschappij wordt op 3 oktober bij de rechter verwacht omdat hij een koffer bij zich had met daarin bijna 475.000 euro, verstopt in een verborgen compartiment. Hij zou dat voor iemand anders hebben vervoerd.

Het OM moet nog beslissen over een eventuele vervolging van een Nigeriaan die met bijna 92.000 euro op doorreis was vanuit Italië naar Nigeria en van een Rus die vanuit Griekenland aankwam met anderhalve ton verstopt in sokken.