Clicky

 Vernieuwing Belgische E19 tussen Sint-Job en Brecht start 5 augustus

Vernieuwing Belgische E19 tussen Sint-Job en Brecht start 5 augustus
04-08-2016 11:33 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vanaf vrijdag 5 augustus 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met wegwerkzaamheden aan de E19 tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Brecht in de richting van Nederland. Het wegdek en de vangrails worden over een afstand van acht kilometer grondig vernieuwd. De Vlaamse overheid investeert hier 3,2 miljoen euro om het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren.

Om de hinder voor de weggebruikers te beperken wordt er dag en nacht en in de weekends gewerkt. Doordat de aannemer niet tijdig over het juiste materieel kan beschikken wordt de fasering van de wegwerkzaamheden wel aangepast. Dit houdt in dat er de eerste week van de wegwerkzaamheden enkel aan de vangrails gewerkt wordt en er dus minder hinder zal zijn dan voorzien.

De grootste hinder start vanaf donderdagavond 11 augustus. Vanaf dan rijdt het verkeer overdag over twee versmalde rijstroken in elke richting.

's Nachts en in het weekend moet het verkeer richting Nederland over één rijstrook. Het verkeer richting Antwerpen zal in de nachten van 11 op 12 en 12 op 13 augustus ook over één rijstrook moeten rijden. Tegen 1 september moeten de wegwerkzaamheden afgerond zijn.

Grondige vernieuwing van het wegdek

Het wegdek van de E19 tussen de op- en afritten van Sint-Job-in-‘t-Goor en Brecht is dringend aan vervanging toe. AWV begint daarom op 5 augustus met de vernieuwing van alle rijstroken in de richting van Nederland, inclusief de pechstrook.

Over de hele lengte van de werfzone wordt de toplaag asfalt opgebroken en heraangelegd. Op sommige plaatsen worden ook de onderlagen aangepakt. De metalen vangrails ruimen plaats voor betonnen veiligheidsconstructies en er komen overal nieuwe wegmarkeringen.

Vanaf 11 augustus ook hinder richting Antwerpen

Vanaf donderdagavond 11 augustus start de aannemer met het plaatsen van de betonnen jerseys. Verkeer richting Antwerpen zal daardoor in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag slechts over één rijstrook kunnen rijden ter hoogte van de werf. Tijdens de week overdag zal verkeer in beide richtingen steeds over twee rijstroken kunnen rijden, hetzij via de pechstrook en/of via een doorsteek naar een rijstrook van de tegenovergestelde rijrichting.

In de richting van Antwerpen worden de rijstroken dus ook tijdelijk versmald en over de pechstrook geleid. 's Nachts en in de weekends blijft er een beperkte doorgang voor het verkeer dat richting Nederland rijdt. Dan is er slechts één rijstrook beschikbaar in die richting. Richting Antwerpen blijven dan steeds twee rijstroken beschikbaar.

Er wordt zeker tijdens de weekenden ernstige verkeershinder verwacht. AWV roept bestuurders op de actuele verkeersinformatie te raadplegen alvorens op weg te gaan en indien mogelijk alternatieve reiswegen te kiezen. Verkeer over langere afstand (Antwerpen-Breda) kan bijvoorbeeld als alternatieve route voor de E19 via Bergen op Zoom en Roosendaal rijden (A12/A4/A58).

Bereikbaarheid op- en afritten en snelwegparking

De op- en afritten van de complexen Sint-Job-in-'t-Goor (4) en Brecht (3) worden tijdens de wegwerkzaamheden tijdelijk en gedeeltelijk afgesloten.

  • Oprit 3 Brecht zal steeds bereikbaar zijn tijdens de wegwerkzaamheden.
  • Afrit 3 Brecht: zal open zijn tot en met 12 augustus. Daarna is deze enkel open overdag op weekdagen. Tijdens het weekend en 's nachts wordt ze afgesloten voor wegwerkzaamheden.
  • Oprit 4 Sint-Job zal van 8 tot 15 augustus vervangen worden en is dan niet bereikbaar. Daarna zal de oprit tijdens de week overdag steeds bereikbaar zijn, maar 's nachts en tijdens het weekend niet.
  • Afrit 4 Sint-Job zal steeds bereikbaar zijn tijdens de wegwerkzaamheden.

Tijdens de wegwerkzaamheden geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders niet in het gedrang te brengen. De politie zal gerichte snelheidscontroles uitvoeren om hierop toe te zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions