Clicky


Volgende fase HoorbaarMinder door Havenbedrijf Amsterdam

Volgende fase HoorbaarMinder door Havenbedrijf Amsterdam
04-08-2016 10:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Eind november 2015 is Havenbedrijf Amsterdam gestart met de campagne HoorbaarMinder. Deze campagne heeft als doel de piepende (achteruit)rijalarmen van rijdend materiaal in het Amsterdamse havengebied, zoals vrachtwagens, shovels, hijskranen en heftrucks, te vervangen door een ruissignaal. Dit leidt tot een aantrekkelijker leefklimaat rond het havengebied én op de werkplek.

Nu, ruim acht maanden later, zijn er in totaal 239 alarmen vervangen bij 24 bedrijven. Het vervangen van de piepjes is niet alleen veiliger, het levert vooral ook minder geluidshinder op. Hans Lalk, Vertegenwoordiger bewoners Zaanstad: “Wij zijn erg blij met deze oplossing. De piepjes hoorde je eerst op vele kilometers afstand en mensen hadden hier vooral ’s nachts last van. De ruis die je nu hoort noem ik een ‘schorre krekel’. Op de werkplaats waar het nodig is hoor je het geluid, maar op afstand niet meer."

Ook Kai Winkelman, Commercial Manager bij Rietlanden Terminals, één van de bedrijven waarbij de alarmen zijn vervangen, is positief. ‘’Het achteruitrij-alarm project HoorbaarMinder is niet alleen voor de omgeving prettiger, ook onze medewerkers ‘rijden ermee weg’.

Volgende fase

De afgelopen weken zijn er twintig nieuwe bedrijven benaderd die gevestigd zijn in het Amsterdamse Havengebied. De komende maanden gaat Havenbedrijf Amsterdam met deze bedrijven in gesprek om te kijken wat voor hen de mogelijkheden zijn. Bovendien is een start gemaakt met het benaderen van bedrijven in de Zaanse havengebieden HoogTij en Westerspoor-Zuid e.o.