Marechaussee vindt zwangere vrouw tussen lading autobanden

Marechaussee vindt zwangere vrouw tussen lading autobanden
03-08-2016 17:33 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Een 23-jarige Letse man is dinsdagavond aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Marechaussees op Rotterdam Europoort ontdekten achterin de vrachtwagen van de man een Afghaans gezin. De vreemdelingen zaten verstopt tussen de autobanden. De moeder van het gezin bleek ruim zes maanden zwanger.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Hull werd een kleine vrachtwagen met Brits kenteken gecontroleerd. Om illegale migratie op te sporen, werd hierbij ook de laadruimte doorzocht. Tijdens de doorzoeking troffen marechaussees, ondersteund door zoekspecialisten van de landmacht, de vier vreemdelingen aan. De Koninklijke Marechaussee heeft de chauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Uitgeput

Het gezin bestaat uit een 34-jarige man, een 39-jarige vrouw en twee kinderen van 7 en 11 jaar. De zwangere vrouw werd in uitgeputte toestand aangetroffen. Zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het gezin heeft al een asielaanvraag in een ander land lopen en zal worden teruggestuurd. De chauffeur zit vast voor verder onderzoekNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden