Stuurman met vervalst dienstboekje

Stuurman met vervalst dienstboekje
03-08-2016 16:12 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - De politie maakt proces-verbaal wegens oplichting op tegen een 30-jarige ‘stuurman’ uit Friesland die zijn dienstboekje manipuleerde om meer vaartijd aan te tonen.

De man had zijn dienstboekje bij de Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart (SAB) aangeboden om, zoals gebruikelijk, periodiek de vaartijden te laten controleren en af te laten stempelen. Bij het SAB vertrouwde men de zaak echter niet helemaal en informeerde de politie. De dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid nam vervolgens een aangifte op en onderzocht het dienstboekje.

Valse SAB-stempel

Uit het technisch onderzoek van de politie bleek dat in het boekje de originele bladzijde 5-6 vervangen was. Ook was op deze bladzijde gebruik gemaakt van een valse SAB-stempel. Op deze manier had de houder zich zelf meer vaartijd toegekend en daarmee ook een hogere kwalificatie.

Promotie

De man werd als verdachte gehoord op het bureau in Dordrecht en bekende dat hij de bladzijde had vervangen om sneller promotie te maken. Ook gaf hij het gebruik van de valse stempel toe. De valse stempel en de gebruikte datumstempel zijn inmiddels in het bezit van de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden