Transport Online - Grolsch gaat afdeling logistiek reorganiseren

Grolsch gaat afdeling logistiek reorganiseren

Grolsch gaat afdeling logistiek reorganiseren
08-03-2011 10:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
Uit de reorganisatieplannen die Grolsch vandaag heeft gepresenteerd, spreekt niet veel waardering voor de inzet van de werknemers. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten in een eerste reactie op het nieuws dat de bierbrouwer de commerciële poot en de productie en logistiek wil reorganiseren.

Bestuurder Fransien de Jong van FNV Bondgenoten: "'Efficiënt, flexibel en effectief', het klinkt allemaal mooi, maar het is gewoon werkzaamheden uitbesteden en flexibiliseren. En daarmee schoffeer je de mensen die dat werk altijd hebben gedaan. En dat voor het bedrijf dat jarenlang het credo 'Vakmanschap is meesterschap' voerde."

Volgens De Jong slaan deze plannen in als een bom bij het personeel: "Het gaat om een forse ingreep. Nu zijn alleen de concrete plannen voor commercie bekend en komt er pas volgende maand meer duidelijkheid over de overige plannen. Maar als ik de omvang van de ingreep bij commercie zie, dan staat ons bij productie/logistiek ook het nodige te wachten."

De angst bestaat bij de werknemers dat Grolsch op den duur helemaal uit Nederland gaat verdwijnen. De Jong: "Die angst snap ik heel goed. In 2008 schrapte Grolsch al 104 fte en nu komt dit er nog eens bovenop. Je kan merken dat ze met de Amerikaanse brouwers mee in de pas moeten lopen. Het zou eeuwig zonde zijn als zo'n oer-Hollands merk als Grolsch uit het land zou verdwijnen."

FNV Bondgenoten wil eerst de nut en noodzaak van de reorganisatie grondig onderzoeken, voordat het met Grolsch over een nieuw sociaal plan wil praten. Het oude sociaal plan loopt tot 1 april 2011.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions