Clicky

 Chauffeur in Calais bedreigd met kettingzaag en vrachtwagen in brand gestoken door migranten

Chauffeur in Calais bedreigd met kettingzaag en vrachtwagen in brand gestoken door migranten [+foto's&video]
03-08-2016 11:32 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - Afgelopen weekend is het in Calais voor de zoveelste keer tot gewelddadigheden gekomen. Een vrachtwagenchauffeur is door migranten bedreigd met een kettingzaag. Daarnaast is zijn vrachtwagen in brand gestoken.

Volgens de Britse Freight Transport Assosication(FTA) was het opnieuw een complete chaos in Calais afgelopen weekend. Migranten gebruikten brandstof om een muur van vuur te maken om zo het verkeer te stoppen zodat ze aan boord konden klimmen van de vrachtwagens.

Een Belgische vrachtwagenchauffeur vertelde aan de FTA dat hij zag hoe één van de migranten, die een masker droeg, de kettingzaag bij zich droeg. De werkgever van de bedreigde vrachtwagenchauffeur, die niet met naam genoemd wil worden, zegt: "Alsjeblieft doe iets! Er gaan zo doden vallen. Onze chauffeurs worden elke avond bedreigd."

Het incident van afgelopen weekend verhoogt de vrees tot meer aanslagen in de komende weken. De 'Jungle' bevolking is inmiddels al gestegen tot meer dan 7.000 migranten.

FTA: "Deze chauffeurs willen gewoon hun werk doen; het verplaatsen van goederen binnen Europa van A naar B door de drukste haven van Europa. geweldsincidenten als deze zijn onaanvaardbaar en er moet veel meer gedaan worden om hen te beschermen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats