Transport Online - Buspassagiers zitten op drie ton smokkelsigaretten [+foto]

Buspassagiers zitten op drie ton smokkelsigaretten

Buspassagiers zitten op drie ton smokkelsigaretten [+foto]
03-08-2016 10:09 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - De Duitse douane heeft, naar nu bekend is gemaakt, op 24 juli 320.000 smokkelsigaretten gevonden in een touringcarbus. Vijf verdachten zijn aangehouden en zitten vast.

De smokkelsigaretten zaten verstopt onder een dubbele vloer in de bus. In totaal werden 970 sloffen sigaretten van verschillende merken in beslag genomen. Bij huiszoekingen werden nog eens 649 sloffen in beslag genomen.

De Duitse douane was het smokkelnetwerk al een paar weken op het spoor. Toen bekend werd dat er weer een nieuwe lading sigaretten aan zou komen ondernam de douane op 24 juli actie en doorzocht de bus. De twee Russische buschauffeurs, en nog drie handlangers uit Herford, werden aangehouden en zitten voorlopig vast.

Onder de stoelen van de bus bevond zich een dubbele bodem met een goed gecamoufleerd deksel dat toegang gaf tot een aantal smokkel compartimenten. Om ervoor te zorgen dat de sigaretten niet ontdekt zouden worden door röntgenapparatuur bij douanecontroles hadden ze de sigaretten afgedekt met lood.

"Voertuigen met een speciaal geconstrueerde smokkelruimte zien we wel vaker in bestelbussen maar in een touringcarbus is toch wel iets speciaals", aldus Thomas Schure, woordvoerder van de Douane in Hannover.

De bus is eigendom van een bedrijf in Baden-Württemberg en werd gebruikt voor een regulioere lijndienst tussen Kaliningrad en West-Duitsland.

Met de smokkel werd zo'n 48.000 euro aan accijns ontweken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions