Transport Online - Barloworld levert empty container handler aan DTC

Barloworld levert empty container handler aan DTC

Barloworld levert empty container handler aan DTC
03-03-2011 17:03 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur de redactie
Barloworld heeft onlangs een empty containerhandler geleverd aan DTC in Rotterdam. In deze drukke operatie met veel lege container verplaatsingen heeft de prijs/kwaliteitverhouding in combinatie met de service betrouwbaarheid van Barloworld voor DTC de doorslag gegeven.

DTC, oftewel Dutch Trading Consortium, is een containerbedrijf gevestigd in het logistieke bolwerk van de Rotterdamse haven. Deze onafhankelijke speler op het gebied van de wereldwijde verkoop en verhuur van containers is al 25 jaar actief en heeft gemiddeld 400 containers op voorraad in allerlei soorten en maten. Zo kan DTC snel en efficiënt inspringen op vragen uit de markt.

Om de jaarlijks 10.000 containerverplaatsingen mogelijk te maken heeft DTC de beschikking over 10 medewerkers en een terrein van 12.000 m2 waar containers 5 hoog gestapeld kunnen worden. DTC onderscheidt zich in deze concurrerende markt door het persoonlijk contact dat er is met afnemers; daardoor kan er goed meegedacht worden in logistieke trajecten en kan er een gedegen (product)advies gerealiseerd worden. Hiernaast beschikt DTC over een uitstekend wereldwijd netwerk dat er voor zorgt dat er tegen de beste voorwaarden ingekocht en verkocht kan worden.Stilstand geen optie
Onlangs heeft DTC haar vloot uitgebreid door bij Barloworld een nieuwe Hyster empty containerhandler te kopen van het type H22.00XM-EC. Deze truck beschikt over een buitengewoon sterke mast- en frameconstructie en is in in staat om containers 8 hoog weg te zetten.

"Stilstand is geen optie in onze branche en mede daardoor hebben we voor deze Hyster gekozen. Ik heb jaren gewerkt met Hysters en heb nooit problemen gehad. Naast het uitstekende product hebben ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit een grote rol gespeeld", aldus de heer de Kok, directeur/eigenaar bij DTC. "Daarnaast beschikt Barloworld over een groot en solide serviceapparaat, waar ik een goed gevoel over heb."

Optimale controle en handling
Deze H22.00XM-EC is speciaal door Barloworld op de wensen en eisen van DTC afgestemd. Zelfs de bedrijfskleuren van DTC hebben het Hyster-geel van de truck vervangen. Daarnaast beschikt de machine over een ‘Vista’ cabine die ervoor zorgt dat het zicht rondom de truck optimaal is. De truck heeft een maximale laadcapaciteit van 9.000 kg en heeft een extra verzwaard contragewicht. Dit zorgt voor optimale controle en efficiënte handling, waardoor tevens 2 containers in één keer kunnen worden opgepakt en verplaatst. Tevens is de containerhandler voorzien van een automatisch smeersysteem voor een optimale uptime.

Ook aan de chauffeur is gedacht door een speciale "DeLuxe" stoel te plaatsen met 9 verschillende comfortstanden. Dit vermindert de vermoeidheid van de chauffeur, waardoor schades en ongelukken voorkomen kunnen worden.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions