Grondpersoneel KLM schaalt acties op

Grondpersoneel KLM schaalt acties op
02-08-2016 20:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Actievoerende grondmedewerkers van KLM handelen woensdagavond anderhalf uur lang geen passagiersvliegtuigen af. Van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt er geen bagage ingeladen of uitgeladen. Ook worden er geen vliegtuigen naar de startbaan geduwd, kondigde vakbond FNV dinsdag aan.

De werkonderbreking treft volgens FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha waarschijnlijk tientallen vluchten, die hierdoor vertraging kunnen ondervinden. Maar of de actie doorgaat is nog niet helemaal zeker. Volgens Boufangacha heeft KLM hierover een kort geding aangespannen dat woensdagmiddag dient.

De vakbond schat dat het merendeel van de medewerkers op de betrokken afdelingen meedoet. Dat zijn ongeveer honderd mensen. Bij de incheckbalies, waar afgelopen dagen ook acties werden georganiseerd, wordt woensdagavond wel gewoon doorgewerkt.

Een woordvoerder van KLM was dinsdagavond vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Volgens FNV is KLM tijdig geïnformeerd en kan de maatschappij zo nodig nog maatregelen treffen.

FNV ligt al een tijdje overhoop met KLM over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. Dinsdag heeft de bond nog een uitnodiging van KLM om te praten over de cao afgeslagen. Volgens de bond heeft dat namelijk alleen zin als de luchtvaartonderneming bereid is om met betere voorstellen te komen.

"We willen de passagiers zo veel als mogelijk ontzien, maar door de opstelling van de directie van KLM is die koek nu op'', aldus Boufangacha. "De bal ligt bij de KLM-directie, deze kan nog hardere acties met grotere gevolgen voor de passagiers voorkomen.''

FNV eist onder meer een loonsverhoging van 1 procent, met een bodem van 75 euro per maand, en geen verslechtering van de vakantie- en seniorendagen. Ook zouden uitzendkrachten die al jaren structureel bij KLM aan de slag zijn in vaste dienst moeten komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden