Clicky

 
Transport Online - Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse vrachtwagenchauffeurs

Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse vrachtwagenchauffeurs

Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse vrachtwagenchauffeurs
02-08-2016 13:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vlaamse controleteams hebben sinds 1 april 27 boetes van duizend euro uitgedeeld aan Nederlandse vrachtwagenchauffeurs omdat ze de regels rondom de kilometerheffing overtraden. Nederland neemt hiermee de derde plek in, blijkt dinsdag uit cijfers die het ANP opvroeg bij de Vlaamse Belastingdienst.

In totaal werd voor 1,7 miljoen euro boetes uitgeschreven.

Roemeense truckers voeren de lijst aan met 31 boetes, gevolgd door Belgen (29), Nederlanders, Fransen (17), Polen (16) en Duitsers (15). Mobiele teams schreven in totaal 151 boetes uit aan chauffeurs bij wie het 'tolkastje’ ontbrak of niet op orde was.

Daarnaast werden via camera’s boven snelwegen ongeveer 1600 overtredingen geconstateerd, maar de Vlaamse Belastingdienst is nog bezig die te beoordelen. Cijfers uit Brussel en Wallonië waren niet direct beschikbaar.

Protest

Vrachtwagen die door België rijden zijn sinds 1 april verplicht een kastje in hun cabine te installeren dat de gereden kilometers registreert op basis van gps-gegevens. Trucks vanaf 3,5 ton moeten tot 30 cent per kilometer tolweg afrekenen, afhankelijk van onder meer de grootte en uitstoot van het voertuig.

De invoering van de kilometerheffing ging gepaard met protest, blokkades en verkeersopstoppingen. In de beginfase was de handhaving vanwege kinderziekten met de zogeheten 'On Board Unit' nog coulant. Onder meer de Nederlandse vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) had voor uitstel gepleit. De heffing bezorgt de Nederlandse transportsector volgens TLN jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro aan extra kosten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden