Transport Online - FNV slaat uitnodiging KLM af

FNV slaat uitnodiging KLM af

FNV slaat uitnodiging KLM af
02-08-2016 13:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Vakbond FNV heeft een uitnodiging van KLM om te praten over de cao voor het grondpersoneel afgeslagen. Volgens de bond heeft praten alleen zin als de luchtvaartonderneming bereid is om te bewegen. In de uitnodiging geeft KLM volgens FNV hiervoor geen enkel signaal af.

KLM vindt het ,,onbegrijpelijk en onverantwoord'' dat FNV zaken op scherp blijft zetten en niet kiest voor de dialoog zoals de andere vier bonden wel doen. KLM zwicht niet voor acties. Onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf zijn daar de dupe van. Wij kiezen wél voor de dialoog'', liet het bedrijf in een reactie weten.

FNV eist onder meer een loonsverhoging van 1 procent, met een bodem van 75 euro per maand, en geen verslechtering van de vakantie- en seniorendagen. Ook zouden uitzendkrachten die al jaren structureel bij KLM aan de slag zijn in vaste dienst moeten komen.

"Op het moment dat KLM met serieuze aanwijzingen komt waaruit blijkt dat zij tegemoet wil komen aan ons ultimatum, dan zullen wij aan tafel gaan. Tot die tijd gaat het voorbereiden en voeren van acties gewoon door", verklaarde FNV dinsdag.

Afgelopen dagen voerde KLM-grondpersoneel al actie bij de incheckbalies en bij de vrachtafhandeling.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions