René Lijnzaat heftruckheld van de maand februari

René Lijnzaat heftruckheld van de maand februari
01-03-2011 16:22 | Algemeen | auteur de redactie
René Lijnzaat, werkzaam bij Sony Chemicals Europe B.V., is HeftruckHeld van de maand februari geworden. Hij is hiermee de vijfde kandidaat die meedingt naar de titel 'HeftruckHeld van het Jaar', de verkiezing die in oktober gehouden wordt.

René zit al twintig jaar op de heftruck en heeft, hij klopt het af, nog nooit een ongeluk gehad. "Hefmechanismen heb ik altijd al mooi gevonden. Op mijn negende gaf mijn vader me een Lego-heftruck op lucht. Toen was ik al verkocht. Binnenkort krijg ik een nieuwe Jungheinrich EFG 218 met multi pilot-besturing, de eerste in Nederland. Het blijven speeltjes! Maar als het om veiligheid gaat, ben ik best streng. Ik let erop dat iedereen in het warehouse veiligheidsschoenen draagt. En felle kleuren. Als ik door de roldeur kom, wil ik dat ik in één oogopslag iedereen zie. En zij mij. Mensen moeten ook niet zomaar naar mijn heftruck komen lopen om iets te vragen. Ik praat pas met ze als ik de truck heb stilgezet."

Aston Martins
Manager Production Danny den Hartog over René: "René is een geweldenaar, de vaardigste chauffeur die ik ooit heb gezien. Ik ken hem uit de RAI, waar hij exposities opbouwde: de Auto RAI, de Hiswa. Daar reed hij rond met Aston Martins op zijn vork; die kosten toch een tonnetje of twee per stuk. Of met z'n tweeën een jacht verplaatsen. Maar ook hier zet hij alles feilloos weg: drums van 200 kilo of doosjes met producten van 5 tot 500 euro per kilo, het maakt niet uit. Sony neemt, typisch Japans, veiligheid zeer serieus. We moeten alle benodigde ISO- en OHSAS-certificaten onderhouden. Sony-vestigingen houden elkaars safety perfomance scherp in de gaten. Voor mij is het simpel: Je moet je mensen naar huis sturen zoals ze zijn binnengekomen."Heldentip van René
"Bij de RAI had ik af en toe een miljoen op mijn vorkie; zo leer je wel rijden. Ik ben me nog steeds goed bewust van de waarde van wat op mijn vork ligt. Veel chauffeurs vergeten dat, en dan gebeuren er ongelukken. Wat je op de heftruck doet, moet nooit normaal worden. En je moet je heftruck leren kennen. Ook met mijn ogen dicht weet ik precies hoe hoog mijn vork staat. Niet dat ik dat bij het werk doe, hoor!"

Waarom de HeftruckHelden Campagne?
Er gebeuren veel ongelukken met heftrucks, zo’n 1700 per jaar. Het gevolg: ernstig letsel of zelfs overlijden. De afgelopen jaren staan steeds dezelfde soorten ongevallen in de top 4: aanrijdingen, beknellingen, vallende ladingen en van hoogte vallen. Kortom, veilig werken is erg belangrijk voor heftruckchauffeurs en de HeftruckHelden geven hierin het goede voorbeeld!
Ook werkgevers kunnen hierin veel betekenen; combineer slimme aanschaf, regelmatig onderhoud, een goede organisatie en een veilige werkwijze. Dit maakt het werken met heftrucks niet alleen een stuk veiliger, maar ook efficiënter.

In september 2010 is door Gezond Transport, de Arbeidsinspectie en EVO de HeftruckHelden campagne gestart met als doel het verminderen van ongevallen met heftrucks door meer aandacht voor het veiligheidsbewustzijn binnen bedrijven van zowel leidinggevenden als chauffeurs zelf.

Meer informatie of zelf een HeftruckHeld aanmelden, kijk op [url=http://www.heftruckhelden.nl
]www.heftruckhelden.nl[/url]


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden