Clicky


Nieuwe DAF's CF en XF voor Jan Dohmen

Nieuwe DAF's CF en XF voor Jan Dohmen
02-08-2016 11:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HERKENBOSCH - Het transport van gevaarlijke chemische gassen en vloeibare stoffen vraagt om extra veiligheid en betrouwbaarheid. Voor Jan Dohmen BV, gespecialiseerd in het vervoer van deze goederen, was er daarom maar één juiste keuze: de DAF CF en XF440 FT Euro6. De onderneming nam daarom onlangs tien gloednieuwe exemplaren van deze trucks in gebruik, geleverd door Allers Bedrijfswagens BV uit Venlo.

Jan Dohmen BV levert vloeibare chemicaliën en gassen aan diverse multinationals. De onderneming heeft diverse trucks in omloop, waarvan een groot deel trucks van DAF. "We hebben goede ervaringen met DAF", zegt Roel van Heugten, Operational Director van Jan Dohmen BV.

"Sinds 1996 vormt DAF een belangrijk onderdeel van ons wagenpark. De trucks hebben een goede uitstraling, iets waar wij veel waarde aan hechten. Het zijn bovendien werkbare auto’s, gebouwd voor chauffeurs. Onze chauffeurs zijn er dan ook heel tevreden over."

Van Heugten roemt ook het lage leeggewicht van de modellen van DAF. "Dat is essentieel in ons vakgebied, want zo kunnen we meer vervoeren."

Het vervoer van vloeibare stoffen en gassen is volgens Van Heugten niet zonder risico. "Het laatste wat je dan wenst is stil komen te staan onderweg naar de klant. Veiligheid staat bij ons daarom op één. Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Controle dragen bij aan extra veiligheid op de weg, maar ook aan een betrouwbare levering. Alleen met goed materiaal is dat te realiseren. We streven net als DAF naar maximaal resultaat, geen half werk."

Voor Jan Dohmen BV bood DAF een uitstekend totaalplaatje. "Innoveren staat bij ons centraal. We vernieuwen daarom continu. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf maar naar onze klanten toe ook een statement. We gaan met de tijd mee, net zoals DAF. Trucks rijden bij ons ongeveer vijf jaar. Daarna ruilen we ze in. In het verleden is gebleken dat DAF gedurende het hele aankoop- en after-sales traject uitstekende service biedt."

Jan Dohmen BV is gevestigd in het Limburgse Herkenbosch ten oosten van Roermond en werd in 1912 opgericht door de gebroeders Dohmen. Het bedrijf was allereerst met paard en wagen actief in de mijnindustrie. In de jaren ’40 volgde een ommekeer naar tanktransport. Sindsdien ging het hard en groeide het bedrijf uit tot een sterke gespecialiseerde speler voor het vervoeren van chemische gassen en vloeistoffen. Op 12 mei 2012 bestond Jan Dohmen BV honderd jaar.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV