Clicky


Bomdreiger NS-bus A4 op vrije voeten

Bomdreiger NS-bus A4 op vrije voeten
02-08-2016 11:47 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De 41-jarige man die maandag in een NS-bus op de A4 een opmerking maakte over een bom, is dezelfde dag nog na verhoor door de politie vrijgelaten. Hij blijft echter wel verdachte van bedreiging, maakte de politie dinsdag bekend.

Over zijn motief is nog niks bekend. De politie wil inhoudelijk niks zeggen over zijn verklaring. Eerder al werd bekend dat hij zou zijn geschrokken van de commotie en dat het niet zo was bedoeld. Volgens de politie heeft hij voordat een arrestatieteam hem aanhield, zijn excuses aangeboden aan de passagiers.

De politie kreeg even voor 09.00 uur een melding dat er in een bus op de A4 ter hoogte van Sloten een man zat die had gedreigd dat er in de bus een bom zou ontploffen. Een passagier die hem dit had horen zeggen, stapte naar de buschauffeur die vervolgens alarm sloeg. De bestuurder stopte de bus en verliet op aanwijzing van de politie samen met de andere passagiers de bus.

De verdachte bleef bij het voertuig en werd aangehouden. Over zijn toestand kan de politie niet veel zeggen. "Het is lastig vast te stellen of iemand verward is'', aldus een woordvoerder. "Het was in elk geval geen doorsnee passagier die op weg was naar Schiphol en de mensen in de bus waren behoorlijk nerveus geworden van zijn uitspraken'', aldus de zegsman. Wat zijn eindbestemming precies was, is onduidelijk.

In de bus lagen geen explosieven. Door het incident was de snelweg richting Den Haag enige tijd afgesloten.