Clicky


NS-bus in de file door controles Schiphol

NS-bus in de file door controles Schiphol
02-08-2016 10:01 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Reizigers die dinsdag van Amsterdam naar Schiphol willen, doen er goed aan extra veel tijd uit te trekken voor hun reis. Door werkzaamheden aan het spoor rijden de treinen tussen de stations Sloterdijk en de luchthaven niet, waardoor passagiers met de bus verder moeten. Door de extra veiligheidscontroles rondom Schiphol, doen die bussen er echter langer over dan gepland.

Volgens een woordvoerster van de NS vertrekken er elke vijf minuten zo'n vier bussen, maar is het moeilijk te zeggen hoe lang de reizigers uiteindelijk onderweg zijn. De NS-bussen kunnen namelijk niet over een speciale busbaan en belanden dus tussen de rest van het verkeer op de luchthaven.

Spoorbeheerder ProRail is zondagavond begonnen met het aansluiten van nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol. Hierdoor is er negen dagen lang geen treinverkeer mogelijk tussen het vliegveld en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena en dinsdag dus ook niet tussen Sloterdijk en de luchthaven.

Sinds afgelopen weekend vinden op Schiphol extra veiligheidscontroles plaats vanwege een 'signaal' dat betrekking heeft op de luchthaven. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe lang de maatregelen nog voortduren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)