Clicky


Duitse politie zoekt lichaam van Amsterdammer Juan Antonio Alvarez

Duitse politie zoekt lichaam van Amsterdammer Juan Antonio Alvarez
01-08-2016 14:21 | Buitenland | auteur ANP

NORDHORN - In de Duitse grensplaats Nordhorn doorzoeken politie en justitie een huis dat bewoond wordt door drie Nederlanders. Zij zijn mogelijk betrokken bij de vermissing van een vijftigjarige Amsterdammer. Die is wellicht vermoord, denkt de Duitse politie. Er is nog geen lichaam gevonden.

Juan Antonio Alvarez verdween op 12 mei. Hij runde met de drie verdachten een hennepplantage bij het huis aan de Boerweg in Nordhorn. Een 48-jarige man en een 22-jarige man zitten in Nederland vast, een zestigjarige verdachte is nog voortvluchtig.

Het terrein was half mei ook doorzocht. In de woning lag een kleine hoeveelheid marihuana, in de loods ernaast vonden agenten een kwekerij met 127 hennepplanten.

De drie verdachten verklaarden eerder dat Alvarez op 12 mei op bezoek was geweest. Vervolgens zou hij met zijn auto zijn vertrokken. Het voertuig werd twee dagen later gevonden in Amsterdam. In de buurt van de auto lagen de portemonnee en telefoon van Alvarez. "Op grond van alle omstandigheden gaan de politie in Amsterdam, de Duitse politie en het Openbaar Ministerie in Osnabrück ervan uit dat Alvarez het slachtoffer van een misdrijf is geworden'', zegt de Duitse politie.