Transport Online - Goodman ontwikkelt logistiek centrum voor Amazon in Rheinberg

Goodman ontwikkelt logistiek centrum voor Amazon in Rheinberg

Goodman ontwikkelt logistiek centrum voor Amazon in Rheinberg
28-02-2011 13:46 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
RHEINBERG(D) - De Goodman Group kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Amazon, een van de 's werelds grootste online e-commerce provider, voor de ontwikkeling van een logistiek centrum van ongeveer 110.000 m2 in Rheinberg, Duitsland (in de buurt van Duisburg). De planning van Amazon is om maximaal 1000 vaste arbeidsplaatsen te creëren in Rheinberg. Deze nieuwste transactie onderstreept de positie van Goodman als marktleider op het gebied van de ontwikkeling van logistiek onroerend goed in Duitsland.

De nieuwbouw in Rheinberg bouwt voort op Goodman's reeds bestaande relatie met Amazon en is het vijfde project dat namens Amazon in Europa wordt gerealiseerd. Het logistiek centrum omvat ongeveer 110.000 m2 opslagruimte en kantoorruimte. De bouwwerkzaamheden zullen begin maart aanvangen.

Allan Lyall, Vice President European Operations bij Amazon zei: "We zijn verheugd om een nieuw fulfillment center in Rheinberg te openen. Het heeft een centrale geografische ligging in Europa en uitstekende verbinding met alle belangrijke snelwegen, wat ons toegang geeft tot een grote werkgelegenheid, alsmede de goede samenwerking met de stad Rheinberg zijn de belangrijkste redenen voor de keuze van deze locatie. Het pand in Rheinberg is nu het vijfde logistiek centrum dat Goodman heeft ontwikkeld voor Amazon in Europa, waarvan drie in Duitsland. Onze samenwerking omvat ook ontwikkelingen van het project in Orleans, Frankrijk en Swansea in Wales."

"Goodman heeft 317.000 m2 grond in Rheinberg aangekocht met een goede aansluiting op de A57-snelweg en op een mogelijke spoorlijnverbinding. Het resterende gebied op de locatie is beschikbaar voor verdere ontwikkeling. Naast de projectlocatie in Herten is Rheinberg de tweede grote onderneming van Goodman in het Ruhrgebied, één van de meest dynamische logistieke hubs in Duitsland."

"Hans-Theo Mennicken, de burgemeester van Rheinberg, zei: "Dit project dat Goodman gaat ontwikkelen is een aanzienlijke stimulans voor het imago van Rheinberg en het is een belangrijke stap voorwaarts in onze inspanningen om het 'merk Rheinberg' in de markt te zetten. Ik ben vooral verheugd over het feit dat de beslissing om zich in Rheinberg te vestigen zal zorgen voor vaste banen voor heel wat mensen uit de regio."

Andreas Fleischer, Country Manager voor Goodman in Duitsland zei: "We werken al vele jaren succesvol samen met Amazon en dit is momenteel het grootste logistieke onroerendgoedproject dat in Europa wordt uitgevoerd."

"Het project laat het vertrouwen zien dat onze klanten hebben in onze expertise in de groeiende markt van e-commerce fulfilment. Ons vermogen om branchespecifieke vereisten te vertalen naar op maat gemaakte onroerendgoedoplossingen heeft ons tot de leidende projectontwikkelaar gemaakt in de logistieke onroerendgoedsector. Dit project zal onze reputatie in de markt nog verder versterken."

"De totale hoeveelheid opslagruimte die momenteel door Goodman wordt ontwikkeld in Duitsland is goed voor 233.500 m2 en heeft een investeringswaarde van 135 miljoen euro."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions