Clicky


Qatar Airways breidt belang in IAG uit

Qatar Airways breidt belang in IAG uit
01-08-2016 12:00 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

DOHA - Qatar Airways heeft zijn belang in branchegenoot IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, verder uitgebreid. De Arabische luchtvaartmaatschappij heeft nu een vijfde van het Europese concern in handen.

In mei vergrootte Qatar Airways zijn belang in IAG ook al, naar meer dan 15 procent. Dat de Qatari zo kort daarop hun aandelenbezit weer opschroeven heeft te maken met het Britse besluit de EU te verlaten. IAG heeft sindsdien bijna een kwart aan beurswaarde verloren, waardoor de aandelen nu aantrekkelijk zijn geprijsd. Er zijn voorlopig geen plannen om de participatie snel weer te vergroten. Qatar Airways is sinds januari 2015 aandeelhouder van IAG.

De maatschappij uit de Golfregio timmert de laatste tijd hard aan de weg om meer belangen te verwerven in het buitenland. Onlangs werd nog een deal gesloten waardoor de onderneming 49 procent van het Italiaanse Meridiana Fly in handen krijgt. Ook zint Qatar Airways op een deelneming tot zo'n 10 procent in het Chileense Latam Airlines, een van de grootste maatschappijen van Zuid-Amerika.