Piloten easyJet blijven actievoeren

Piloten easyJet blijven actievoeren
01-08-2016 09:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Nederlandse piloten van easyJet gaan op korte termijn opnieuw staken om actie te voeren voor een betere cao. Dat liet pilotenvakbond VNV maandagochtend weten.

De in Nederland gestationeerde vliegers van de budgetmaatschappij legden maandag tussen 06.00 en 10.00 uur het werk neer. Daardoor vielen de zes vluchten die easyJet in de vroege ochtend vanaf Schiphol laat vertrekken uit.

Vluchten vanuit andere landen naar Schiphol gingen wel door, evenals de vluchten die met die toestellen vervolgens vanaf de Nederlandse luchthaven worden gemaakt. In totaal kon daardoor ruim de helft van de vluchten normaal worden uitgevoerd.

De 72 easyJet-piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen. Die acties gaan door totdat easyJet bereid is aan de eisen tegemoet te komen, liet de VNV weten. Daarbij wees de bond op afspraken die het bedrijf heeft gemaakt met Franse piloten, die aanzienlijk beter zouden zijn dan wat de Nederlandse vliegers wordt geboden.

De VNV zal nieuwe acties hoogstens zes uur van tevoren aankondigen. Op die manier wil de bond voorkomen dat easyJet piloten uit andere landen inzet om de staking te breken.

EasyJet gaf in een verklaring aan teleurgesteld te zijn in de acties van de VNV. "Dit berokkent schade aan onze passagiers die via Schiphol reizen. We zijn extra teleurgesteld in deze onnodige acties omdat we al significante verbeteringen hebben bereikt in een eerlijke en marktconforme cao voor onze piloten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden