Clicky

 Computernetwerk Clinton-campagne gehackt

Computernetwerk Clinton-campagne gehackt
30-07-2016 01:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON/SAN FRANCISCO - Het computernetwerk dat gebruikt wordt voor de verkiezingscampagne van de Amerikaans presidentskandidate Hillary Clinton is gehackt. Het is een onderdeel van de grootschalige cyberaanval die onbekenden hebben uitgevoerd op de Democratische politieke organisatie. Deskundigen in deze materie hebben dat tegen persbureau Reuters bevestigd. Zij hebben echter nog geen bewijs gevonden dat de door de Clinton-campagne gebruikte interne systemen in gevaar zijn gekomen, aldus een zegsman van de campagne.

De laatste inbraak volgde op twee eerdere. De hackers verschaften zich al toegang tot het computersysteem van het Democratisch Nationaal Comité en van de commissie die voor de partij fondsen werft ten behoeve van de kandidaten voor het Huis van Afgevaardigden.

Het is onduidelijk welke informatie de hackers hebben verkregen. Het ministerie van Justitie onderzoekt in hoeverre deze cyberaanval op de Democraten een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. Dat de afdeling van het ministerie die gaat over de nationale veiligheid de zaak onderzoekt, zou er volgens experts op wijzen dat de regering-Obama een buitenlandse overheid verdenkt van het steunen van de hack.

De hackers die zich toegang verschaften tot het computersysteem van de Democratische fondsenwervingscommissie zouden Russisch zijn, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Eerder deze week berichtten de Amerikaanse autoriteiten en experts op het gebied van digitale veiligheid dat Rusland achter de verspreiding van de gehackte e-mails van de Democratische Partij zou zitten, om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions