Transport Online - Europees distrubitiecentrum Forever 21 vestigt zich in Bergen op Zoom

Europees distrubitiecentrum Forever 21 vestigt zich in Bergen op Zoom

Europees distrubitiecentrum Forever 21 vestigt zich in Bergen op Zoom
21-02-2011 12:01 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
BERGEN OP ZOOM - De inkt onder het huurcontract van het nieuwe Europese hoofdkantoor in Breda is nauwelijks droog, of Forever 21 breidt haar activiteiten in Nederland alweer verder uit. De Amerikaanse kledingreus opent in West-Brabant een grootschalig distributiecentrum(edc) voor het gehele Europese continent, dat zal worden gevestigd in Bergen op Zoom. Dat meldt REWIN West-Brabant.

Forever 21 betrekt in eerste instantie een bedrijfsruimte van 10.000 m2, waar direct al 25 personen in de orderpicking en distributie van Forever 21 mode en accessoires aan de slag kunnen. Het Amerikaanse kledingbedrijf geeft aan op korte termijn in fases te willen doorgroeien naar een personeelssterkte van 150 personen, uiteraard afhankelijk van hoe snel Forever 21 er in slaagt om in de Europese markt te penetreren en marktaandeel te veroveren.

Forever 21 is sinds 1984 in de Verenigde Staten actief met trendy mode en bijbehorende accessoires zoals schoenen, tassen, riemen en cosmetica in snelwisselende collecties, tegen aantrekkelijke prijzen, voor een jong en trendgevoelig publiek. De keten ontwikkelt zich snel en wil in Europa de concurrentie aan met bijvoorbeeld H&M en Zara. Forever 21 is een van de snelst groeiende retail bedrijven in de wereld, met een jaaromzet van meer dan 2.3 miljard $ in 2009.

In het nieuwe Europese dc zullen de gebruikelijke distributie werkzaamheden, maar vooral ook waarde toevoegende activiteiten worden uitgevoerd, zoals het uitpakken, sorteren, etiketteren, prijzen, inpakken, labelen en verzendklaar maken van de kleding en accessoires. Naast de levering aan de eigen winkels zal ook de uitlevering van de Europese webshop, welke inmiddels online is (www.forever21.com), vanuit Bergen op Zoom plaatsvinden. Het nieuw te betrekken pand is alvast uitgerust met de middelen om dat in toenemende mate geautomatiseerd te doen.

Rob Cuijpers, Administrative Director Europe van Forever 21 licht toe hoe Forever 21 tot haar opmerkelijk snelle actie is gekomen. "Door de contacten die we bij de recente vestiging van ons hoofdkantoor in de regio West-Brabant hebben opgedaan en onze ervaringen in dat vestigingstraject, was ons eigenlijk vrij snel duidelijk dat geen enkele locatie in Nederland beter geschikt zou zijn voor ons distributiecentrum.

De evidente kwaliteiten van Bergen op Zoom als logistiek knooppunt: aan het water, met eigen containerterminals, en in de nabije toekomst de A4 gekoppeld aan het net iets gunstigere prijsniveau van grond en commercieel vastgoed waren de doorslaggevende factoren om dan in die regio West-Brabant juist voor Bergen op Zoom te kiezen", verduidelijkt Cuijpers. "Tenslotte zijn we aangenaam verrast door de zeer coöperatieve en constructieve houding van het gemeentebestuur van Bergen op Zoom. "We hebben er hard aan moeten trekken, om dit prachtige bedrijf in het Bergse te mogen verwelkomen", verklaart wethouder Economische Zaken van Bergen op Zoom, de heer Ton Linssen.

"In goed samenspel met REWIN West-Brabant konden wij precies het juiste pakket vestigingsvoorwaarden bieden waar Forever 21 behoefte aan had. De infrastructurele ontwikkelingen rond Bergen op Zoom, zoals natuurlijk de A4 die straks Rotterdam en Antwerpen naadloos met elkaar verbindt, spelen daarbij ook een belangrijke rol", aldus Ton Linssen. Hij besluit: "Wij als college èn ambtelijke staf van Bergen op Zoom zijn bijzonder trots dat Forever 21 haar campagne om de Europese markt te veroveren vanuit onze gemeente verder zal gaan intensiveren. We hebben hoge verwachtingen van de groeicapaciteit van deze troonaangevende fashionspeler al besef ik dat de markt in Europa weerbarstiger kan zijn als wij nu allen wensen. Als Forever21 erin slaagt om de evenknie van H&M te worden dan wordt het een prestigieuze speler en genereert het veel werkgelegenheid in Europa, maar niet te vergeten ook in Bergen op Zoom."

REWIN en de gemeente Bergen op Zoom hebben bij de acquisitie van Forever 21 samengewerkt met de Netherlands Foreign Investment Agency en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. De huisvestingsprocedure is mede verzorgd door Axa de eigenaar van het complex, dat Forever21 gaat huren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions