Xerox schrapt 150 banen in Venray

Xerox schrapt 150 banen in Venray
29-07-2016 13:23 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

VENRAY - Bij Xerox in Venray verdwijnen de komende maanden 150 arbeidsplaatsen. De producent van kopieermachines en printers sluit zijn tonerfabriek in de Limburgse plaats waardoor het bedrijf genoodzaakt is het mes te zetten in het personeelsbestand.

Een woordvoerder van Xerox gaf vrijdag aan dat het ,,in principe" gaat om 150 arbeidsplaatsen. Het bedrijf heeft in een eerder stadium al een door de vakbonden goedgekeurd sociaal plan afgesloten.

In totaal werken op de locatie in Venray circa zeshonderd mensen, inclusief uitzendkrachten. De reorganisatie moet in maart 2017 zijn voltooid. Ook elders snijdt Xerox in het personeelsbestand. Daardoor verliezen wereldwijd 1300 mensen voor de zomer van 2017 hun baan.

Uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse onderneming bleek vrijdag dat de nettowinst in het tweede kwartaal uitkwam op 155 miljoen dollar. Bijna twee keer meer dan een jaar eerder. Daarmee overtrof het ook de verwachtingen van analisten.

Xerox profiteerde onder meer van lagere kosten voor de eerder aangekondigde herstructurering van het bedrijf. In plaats van 100 miljoen dollar werd daar afgelopen drie maanden 71 miljoen dollar aan uitgeven. Aan het begin van het jaar werd bekend dat Xerox verder gaat als twee op zichzelf staande bedrijven, waarbij de divisies voor printers en kopieerapparaten en die voor digitale dienstverlening worden losgekoppeld. De splitsing moet voor het einde van het jaar zijn voltooid.

De omzet van Xerox viel 4,5 procent lager uit op 4,4 miljard dollar.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden