Transport Online - FloraHolland Tradepark Bremen van start

FloraHolland Tradepark Bremen van start

FloraHolland Tradepark Bremen van start
15-02-2011 13:36 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
BREMEN - Maandag 14 februari heeft FloraHolland in Duitsland Tradepark Bremen in gebruik genomen. Het Tradepark, een logistiek centrum dat ondersteunende facilitaire en logistieke diensten aanbiedt, komt voort uit een samenwerkingsverband tussen FloraHolland en de VGB (de Nederlandse branchevereniging voor groothandelaren in bloemen en planten). Het is voor het eerst dat FloraHolland een logistiek steunpunt in het buitenland opent. Tradepark Bremen speelt in op de toenemende internationale stromen in de sierteeltsector. De start, nog in februari, geeft klanten de mogelijkheid diensten af te nemen tijdens de voorjaarsdrukte. De officiële opening van het Tradepark vindt later dit jaar plaats.

Kansen voor kwekers en handelaren
"Een logistiek steunpunt (hub) maakt het mogelijk internationale stromen sneller, efficiënter en hierdoor goedkoper in te richten", zegt Rens Buchwaldt, directeur Logistiek, Informatisering & Automatisering bij FloraHolland.

"Het Tradepark biedt een mogelijkheid om de steeds stijgende kosten in de afzetketen tegen te gaan. Tegelijkertijd denken we met Noord-Duits product het assortiment aan te vullen en de marktplaats FloraHolland aantrekkelijk te houden. Door verlaging van de ketenkosten en door een aantrekkelijke marktplaats te blijven kan de Nederlandse exporteur zijn positie in de keten verstevigen. Dat is in het belang van onze leden en de internationale positie van Sierteelt Nederland."

Exporteurs kunnen via Tradepark Bremen volume bundelen en levertijden naar hun klanten verkorten. Ook lokale kwekers die hun producten bij Nederlandse exporteurs of bij de veilingen willen afzetten kunnen het Tradepark benutten. In het centrum van het Noord-Duitse teeltgebied biedt Bremen, met zoveel producenten en klanten in de omgeving, een ideaal verbindingspunt.

"We starten in Noord-Duitsland met een kleine, eerste opzet in de vorm van een pilot. Daarna volgen we de ontwikkelingen. Vast staat echter dat we de logistiek in de internationale sierteeltketen aan nieuwe en veranderende marktomstandigheden moeten aanpassen. Met het openen van een Tradepark in Bremen zetten we hierin een eerste stap, met het doel de concurrentiepositie van de leden te versterken", aldus Buchwaldt.

Keuze in logistieke diensten
Tradepark Bremen biedt diverse ondersteunende diensten. Zo kunnen klanten gebruik maken van logistieke verwerkingsactiviteiten, een containerdepot voor het afhalen en inleveren van lege CC-containers en pendeldiensten door sierteelttransporteurs van en naar het Tradepark.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions