Transport Online - EenVandaag: Transportsector wil meer informatie over verstekelingen

EenVandaag: Transportsector wil meer informatie over verstekelingen

EenVandaag: Transportsector wil meer informatie over verstekelingen
28-07-2016 13:15 | Transport | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - Politie en Justitie moeten de informatie die ze hebben over opstappunten van migranten in Hoek van Holland delen met Transport en Logistiek Nederland. Tegen actualiteitenprogramma EenVandaag zegt TLN verstoken te blijven van informatie en zo onnodig op achterstand te staan in de strijd tegen het weren van ‘inklimmers’ op vrachtwagens.

Uit nieuwe cijfers van ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat het aantal verstekelingen dat probeert om via Nederlandse havens illegaal de oversteek te maken naar Groot-Brittanië op 630 staat sinds begin van dit jaar. Het gaat om zogenaamde ‘inklimmers’; vluchtelingen die in een vrachtwagen klimmen om zo het kanaal over te steken. 

De teller voor 2015 stond op 510 verstekelingen, dat aantal is dit jaar dus al ruimschoots gepasseerd. Vooral de haven van Hoek van Holland is populair bij illegale migranten, van de 630 verstekelingen werden er daar 410 opgepakt.  

EénVandaag gaat terug naar de firma van Nicole Visbeen: DailyFresh Logistics. Zij hebben al vaker te maken gehad met verstekelingen aan boord. 

EénVandaag, donderdagavond 28 juli, NPO 1, 18:15 uur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen