Clicky

 
Transport Online - Werkdag van Hongaarse vrachtwagenchauffeur eindigt met ritje in politieauto

Werkdag van Hongaarse vrachtwagenchauffeur eindigt met ritje in politieauto

Werkdag van Hongaarse vrachtwagenchauffeur eindigt met ritje in politieauto
28-07-2016 10:28 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

RÖTZ(D) - De dag begon donderdag 27 juli zo mooi voor een 54-jarige Hongaarse vrachtwagenchauffeur toen hij met zijn 40-tonner lekker onderweg was in het Duitse Oberpfalz gebied. Het eindigde echter wat minder fraai met een ritje naar het politiebureau.

De ellende begon toen de Hongaar een ongeval met schade veroorzaakte in het Duitse Rötz en vervolgens door is gereden. Met zijn Sloveense vrachtwagen reed hij de goot van een huis en veroorzaakte een schade van 400 euro.

De chauffeur kon korte tijd later door de politie in Waldmünchen worden aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Maar dat was niet alles. Toen de man werd nagetrokken bleek dat hij nog een gevangenisstraf had openstaan van 80 dagen als alternatief voor een eerder opgelegde boete van 3.500 euro vanwege het rijden onder invloed in augustus 2015.

Volgens de politie was dit een duidelijk signaal dat de man nooit in het bezit zou kunnen zijn van een geldig rijbewijs gezien het feit dat hij nog een straf uit te zitten had vanwege dronken rijden. En inderdaad het rijbewijs van de Hongaarse vrachtwagenchauffeur was in beslag genomen en reed hij dus eveneens rond zonder geldig rijbewijs.

De dag eindigde voor hem met een ritje in de politieauto naar Regensburg waar hij in de cel werd gezet om zijn gevangenisstraf uit te zitten.

Het Oostenrijkse transportbedrijf waarvoor de chauffeur werkzaam was moest een andere chauffeur regelen voor het transport en de chauffeur kan een procedure tegemoet zien voor gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions