Transport Online - Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor DB Schenker Logistics in Leipzig

Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor DB Schenker Logistics in Leipzig

Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor DB Schenker Logistics in Leipzig
14-02-2011 10:48 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De Goodman Group kondigde vandaag aan dat het met DB Schenker Logistics een overeenkomst heeft getekend voor de ontwikkeling van een pre-committed warehouse van 63.000 m2 in Leipzig, Duitsland.

In het nieuwe magazijn zal Schenker Deutschland AG logistieke diensten voor BMW verzorgen. De verwachting is dat er circa 600 nieuwe banen zullen ontstaan wanneer het magazijn volledig operationeel is. Deze nieuwste transactie onderstreept de positie van Goodman als marktleider op het gebied van de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Duitsland.

Het magazijn wordt speciaal gebouwd met het oog op de automotive logistiek en zal een totale verhuurbare oppervlakte hebben van circa 81.000 m2. Deze zal zijn onderverdeeld in een magazijn van 52.000 m2 en 2.000 m2 kantoorruimte. Het gebouw wordt voorzien van 8.600 m2 overdekte zones voor zijwaarts laden en 18.000 m2 onoverdekt opslagterrein. Het gebouw wordt bovendien voorzien van 35 laadperrons, met voldoende ruimte om de capaciteit met nog eens 15 laadperrons uit te breiden.

De overdracht vindt gefaseerd plaats tussen juli en november 2011. Na voltooiing zal het project een investeringswaarde van meer dan €33 miljoen vertegenwoordigen.

DB Schenker: "Dit is het derde magazijn dat Goodman voor Schenker in Duitsland heeft ontwikkeld. Onze samenwerking omvat bovendien de nieuwbouw van magazijnen voor ons in België, Spanje en Tsjechië."Goodman heeft een locatie van 272.000 m2 aangekocht tegenover de bestaande BMW-productiefaciliteit in Leipzig aan de overkant van de snelweg A14. De locatie ligt naast het nieuwe handelsbeurscentrum van Leipzig. Van de totale locatie zal 138.000 m2 worden ontwikkeld tot het nieuwe magazijn voor Schenker. Het nieuwbouwproject laat bovendien zien dat Goodman in staat is om flexibele maatoplossingen op strategische locaties te bieden aan zijn klanten.

Het nieuwbouwproject in Leipzig bevindt zich in de Saksische Driehoek, een verstedelijkte regio in Duitsland, die bestaat uit de steden Chemnitz, Dresden, Halle, Leipzig en Zwickau. De locatie ligt circa 120 kilometer ten zuiden van Berlijn en 140 kilometer ten noorden van Praag. De resterende bouwgrond op de locatie kan worden gebruikt om aan de toekomstige wensen voor vastgoedontwikkeling van andere klanten van Goodman te voldoen.

"We zijn verheugd dat wij weer met Goodman kunnen samenwerken. Dit nieuwste project voor DB Schenker is een vervolg op de nieuwbouw van een magazijn van 70.000 m2 in Leipzig voor Amazon in 2006 door Goodman. Leipzig is een gevestigde hotspot voor industrie en logistiek in Duitsland, door de aanwezigheid van twee grote autofabrikanten, uitstekende infrastructuurverbindingen voor transport en de beschikbaarheid van vakkundig personeel. Het is daarom geen verrassing dat alle belangrijke dienstverleners op het gebied van de logistiek duidelijk aanwezig zijn in deze regio", zei Uwe Albrecht, loco-burgemeester van Economische Ontwikkeling en Werkgelegenheid, van Leipzig.

"Dit is het derde nieuwbouwproject in Duitsland dat door Goodman in de afgelopen zes maanden is aangekondigd voor een gecombineerd totaal van 145.000 m2 van onlangs pre-committed nieuwbouwprojecten. Ons vermogen om flexibele maatoplossingen te bieden, in combinatie met onze sterke financiële positie, maakt ons tot de marktleider in Duitsland voor nieuwbouw voor de logistiek", zei Andreas Fleischer, Country Manager voor Goodman in Duitsland.


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions