Veiling Rhein-Maas boekt dagomzetrecord in Valentijnsweek

Veiling Rhein-Maas boekt dagomzetrecord in Valentijnsweek
10-02-2011 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
HERONGEN - Veiling Rhein-Maas heeft in de week voor Valentijn een dagomzetrecord geboekt. Ruim 1,5 miljoen euro omzet in bloemen en planten werd op woensdag 9 februari gerealiseerd. Het is voor het eerst sinds de start van de nieuwe veiling op 29 november 2010 dat voor een dergelijk omzetbedrag op één en dezelfde dag verkocht werd. Ook is op woensdag 9 februari een record aantal karren aan de klok verwerkt. Veiling Rhein-Maas is ontstaan uit een joint venture tussen bloemenveiling FloraHolland uit Nederland en Landgard uit Duitsland. In de nieuwe combinatie gingen de veillocaties Herongen, Lüllingen en Venlo op.

Valentijnsdag belangrijk
Bij de bloemenveiling in Herongen is de week voor Valentijnsdag erg belangrijk. Naast rozen en tulpen, zijn in Herongen ook typische voorjaarsbloemen zoals ranonkels en anemonen zeer in trek. Op de veiling worden ze verkocht in een monobos, maar de meeste bloemen worden verwerkt in een gemengd boeket. Voor Duitse en Nederlandse consumenten blijft bij de bloemist een gemengd boeket favoriet.

De traditionele Valentijnskleuren zijn rood en rose, maar ook andere pasteltinten doen het goed deze week. In het plantenassortiment staan in Herongen vooral de potplanten, plantenschalen en bol-op-pot volop in de belangstelling. Bij de plantenschalen worden ook veel typische Valentijnsarrangementen, met bijvoorbeeld hartjes, verkocht. Valentijn wordt gevierd in heel West-Europa, maar vooral Duitsers, Fransen en Britten drukken hun gevoelens voor liefde, vriendschap of waardering met een bloemetje uit.

Kansen Herongen
Steeds meer kopers en aanvoerders zien de mogelijkheden en kansen in Herongen. Sinds de start is er een toenemende belangstelling van kopers voor inkopen aan de klok bij Veiling Rhein-Maas. Ze waarderen met name het zeer complete en sterke assortiment bij de enige veiling in Duitsland. De vestiging in Herongen is dan ook ideaal gelegen direct aan de grens met Nederland, op een logistiek gezien perfecte locatie. Voor Veiling Rhein-Maas staat 2011 in het teken van het uitbouwen van de marktplaats.

Veiling Rhein-Maas
Veiling Rhein-Maas organiseert met haar veilingklokken niet alleen een dagelijkse veiling, maar exploiteert ook een grootschalige, moderne marktplaats met bijbehorende dienstverlening. Hier komen vraag en aanbod van sierteeltproducten efficiënt bij elkaar. De krachtenbundeling van twee culturen leidt tot een unieke marktplaats in het hart van de Euregio. Het is de enige veiling in deze Euregio, in Duitsland. Met deze grensoverschrijdende samenwerking wordt het sierteeltcluster in de hele Euregio versterkt.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden