Clicky

 Ziggo ook tegen dwang van Fox Sports

Ziggo ook tegen dwang van Fox Sports
27-07-2016 14:28 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Kabelaanbieder Ziggo is ook tegen de plannen van zender Fox Sports om telecomaanbieders te dwingen een van de sportzenders in het basispakket op te nemen. KPN heeft een kort geding aangespannen tegen Fox Sports vanwege het conflict.

KPN's contract met Fox loopt op 1 augustus af. Het bedrijf bood tot dusver de zes zenders van Fox Sports aan als betaalde extra en wil dat blijven doen. Het Amerikaanse mediabedrijf eist echter dat KPN tegen extra betaling de eredivisiezender opneemt in het basispakket, wat weer tot hogere kosten voor klanten zou leiden.

Ziggo's contract met Fox loopt nog enige jaren, maar toch neemt het kabelbedrijf nu al stelling tegen de druk vanuit Fox. "Nog afgezien van of het voor ons speelt of niet vinden we principieel dat 7 miljoen huishoudens niet de verliezen moeten opvangen van een organisatie als Fox Sports'', zei een woordvoerder van het kabelbedrijf. "Fox wil dit doordrukken, het is goed dat KPN een rechtszaak hierover aanspant.''

Onderzoek

Autoriteit Consument & Markt laat weten een onderzoek in te stellen naar de voorwaarden die Fox Sports stelt in de nieuwe contracten. Omdat de voorwaarden voor KPN nu wezenlijk anders zouden worden dan die voor Ziggo zou er een "oneerlijk speelveld kunnen ontstaan'' tussen de verschillende telecomaanbieders, wat weer nadelig zou kunnen uitpakken voor de consument. "We hebben aan Fox gevraagd klanten hier niet de dupe van te laten worden'', aldus een woordvoerder van de toezichthouder.

Fox Sports zegt in een reactie dat alle ophef toe te schrijven is aan lopende onderhandelingen met KPN aan de vooravond van de start van de eredivisie. "In 2013 werden we het op de dag van de start van de competitie eens'', zegt directeur Frank Rutten van de sportzender.

Naar zijn zeggen is KPN "volledige flexibiliteit'' geboden en moet het concern zelf besluiten of dit voor klanten een aantrekkelijke optie is. "Het is een commercieel proces waarin partijen betere voorwaarden proberen te krijgen'', aldus Rutten. Fox Sports zegt het onderzoek van toezichthouder ACM niet te vrezen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats