Transport Online - Jan-Willem Homan, chauffeur bij Ben Becker, is Gouden Ridder van de Weg 2016

Jan-Willem Homan, chauffeur bij Ben Becker, is Gouden Ridder van de Weg 2016

Jan-Willem Homan, chauffeur bij Ben Becker, is Gouden Ridder van de Weg 2016
27-07-2016 13:37 | Transport | auteur Redactie [FE]

SOEST - Jan-Willem Homan is uitgeroepen tot Dé Gouden Ridder van de Weg 2016. De 33-jarige chauffeur van Ben Becker Internationaal Transportbedrijf B.V. werd vanochtend door Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen, verrast met deze titel. Het is een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een beroepschauffeur die al 10 jaar schadevrij rijdt.

Jan-Willem dacht vanmorgen dat hij meedeed aan een onderzoek naar transportveiligheid. Onder dat mom werd hij door een preventieadviseur van TVM in zijn vrachtwagencabine gefilmd en bevraagd over de veiligheid op de weg. Dit bleek echter een smoes, die de afgelopen weken in het geheim is voorbereid.

Toen Jan-Willem terugkwam op het terrein van Ben Becker in Soest, werd hij verrast door Arjan Bos. De CEO deelde de chauffeur mee dat hij zich een jaar lang Dé Gouden Ridder van de Weg mag noemen en ambassadeur is van veilig transport.

Dat is bijzonder, aldus Bos: "Tien jaar schadevrij rijden is een prestatie van formaat. Denk alleen maar aan de drukte op de wegen en de dode hoek van een vrachtwagen. Dag in dag uit rijden zonder schade is topsport."

Het verschil maken

Jan-Willem werkt sinds 2003 bij Ben Becker. Deze vervoerder is gestart in 1970 en uitgegroeid tot een internationaal transportbedrijf met meer dan 130 vrachtwagens, 235 medewerkers en een bedrijfsterrein van bijna 50.000 vierkante meter. Het bedrijf voelt ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid: vanaf het najaar biedt het automobilisten de kans om een kijkje te nemen in een vrachtwagencabine om hen te laten ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. "Een prachtig initiatief", aldus Bos. "Dit soort bedrijven maakt het verschil."

Veiligheid op de weg vergroten

Ook TVM zelf wil een positieve bijdrage leveren aan transportveiligheid, met als ambitie nul verkeersdoden in het transport in 2020. Hiervoor initieert de verzekeraar diverse activiteiten, waaronder het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg. Dit laatste is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken, en zo uiteindelijk de veiligheid op de weg te vergroten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen