KLM wijst ultiem bod FNV af

KLM wijst ultiem bod FNV af
26-07-2016 19:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - KLM heeft een ultiem voorstel van vakbond FNV afgewezen. De luchtvaartmaatschappij kan zich niet vinden in de eis om terug te komen op voorgestelde besparingsmaatregelen voor grondpersoneel, ondanks de dreiging van acties, maar blijft openstaan voor onderhandelingen. Dat meldt KLM dinsdagavond in een verklaring.

FNV had KLM een ultimatum gesteld, maar wil in een toelichting nog niet zeggen of het nu ook met acties komt. "Wij beraden ons op de brief van de KLM", liet een woordvoerder weten. KLM zegt er alles aan te zullen doen om in het geval van stakingen de overlast voor medewerkers en passagiers tot een minimum te beperken.

De bond en KLM liggen in de clinch over de cao voor in totaal zo'n 14.500 werknemers, onder wie de incheckmedewerkers, bagage-afhandelaars en technici. KLM bezuinigt al jaren op de arbeidsvoorwaarden en de bond vindt dat de recente verbetering van de financiële resultaten ruimte biedt om nu eens te investeren in het personeel.

Het dreigement van FNV werd overigens niet gesteund door alle andere betrokken vakbonden. De Unie liet eerder weten de handelswijze "volstrekt onverantwoord' te vinden.

KLM-topman Pieter Elbers benadrukte dan ook dat vier van de vijf bonden het laatste voorstel van KLM wel aan hun leden hebben voorgelegd. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ook FNV uiteindelijk kiest voor wat belangrijk is voor het KLM-personeel.''

Veel zaken die de bonden in het cao-overleg hebben ingebracht zijn "heel valide'', zei Elbers. "Ik vind ook dat we iets moeten doen voor de mensen die al jaren op de nullijn zitten.'' Daarom bieden de voorstellen van KLM volgens Elbers ook ruimte voor een loonstijging, maar daar moet wel meer productiviteit tegenover staan.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden