Transport Online - Vrachtwagenchauffeur rijdt stromdronken automobilist klem op A7

Vrachtwagenchauffeur rijdt stromdronken automobilist klem op A7

Vrachtwagenchauffeur rijdt stromdronken automobilist klem op A7
26-07-2016 11:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

PURMEREND - Op dinsdagmorgen kon de politie door ingrijpen van omstanders een 56-jarige man uit Wormerveer aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Het incident vond plaats op de A7 onder Purmerend.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van automobilisten die de verdachte op de A7 hadden zien rijden. De verdachte slingerde hevig en had de hele breedte van de weg nodig. De bestuurder van een vrachtwagen ging naast de verdachte rijden en dwong hem steeds meer naar de zijkant van de weg, zonder dat hierbij schade ontstond.

Andere weggebruikers maakten het doorrijden voor de verdachte onmogelijk. Uiteindelijk kwam de auto van de verdachte tot stilstand op de afrit Purmerend Centrum.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest hij een ademanalyse afleggen. Hij was zodanig onder invloed, dat een ademanalyse niet lukte. Vervolgens werd bloed van de man afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Bij onderzoek bleek, dat de verdachte eerder die nacht (omstreeks 23.40 uur) al was aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ook toen had hij de hele breedte van de A7 nodig gehad. De man blies toen 1235 ug/l. Dat is ruim vijfenhalf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (2,8%o). Hij had toen al een rijverbod gekregen. Bovendien was het rijbewijs van de man ingevorderd.

De politie wil graag nog in contact komen met de vrachtwagenchauffeur die bij de aanhouding een cruciale rol heeft gespeeld. Zijn gegevens zijn bij de politie niet bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions