Transport Online - 'Personeel ID Logistics pikt feodale toestanden niet meer'

'Personeel ID Logistics pikt feodale toestanden niet meer'

'Personeel ID Logistics pikt feodale toestanden niet meer'
26-07-2016 10:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Medewerkers van de Tilburgse vestiging van de Franse multinational ID Logistics gaan, volgens vakbond FNV Transport en Logistiek, gebukt onder wat zij noemen feodale arbeidsverhoudingen. (Feodaal is een situatie waarin ondergeschikten zeer afhankelijk zijn van machthebbers, bijvoorbeeld werkgevers op de werkvloer, red)

Werknemers voelen zich niet gewaardeerd, niet gehoord en niet als volwaardig collega behandeld. Mede daarom hebben de leden van de FNV zich vrijwel unaniem negatief uitgesproken over het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao.

Ook de CNV-leden stemden in grote meerderheid tegen. "De FNV-leden klagen onder meer over de verplichting tot overwerk. Bij werken in het weekend en op feestdagen wordt absoluut geen rekening gehouden met mogelijk- en onmogelijkheden van de werknemer", schrijft FNV Transport & logistiek in een brief op poten aan de directie.

Bovendien regent het waarschuwingen en zelfs sancties, waardoor werknemers zich niet meer veilig voelen binnen de muren van ID Logistics. "Dit baart ons zorgen. Signalen die wij ontvangen van uw werknemers horen thuis in de geschiedenisboekjes die het noodzakelijke ontstaan (ruim 100 jaar geleden) van vakorganisaties beschrijven. Anno 2016 zou dit niet meer het geval mogen zijn!", aldus FNV-bestuurder Richlinde Seegers-Wackers.

De leden zijn het niet eens met versobering in toeslagen, het functiewaarderingstraject en de pauzeregeling voor kantoorwerknemers. Positieve uitzondering vormt de nieuw voorgestelde pensioenregeling. Men is zich er van bewust dat er snel een nieuwe regeling afgesloten moet worden. De FNV verzoekt de directie daarom deze pensioenregeling ter instemming voor te leggen aan de ondernemingsraad.

FNV en CNV Vakmensen stellen de directie voor op donderdag 8 september verder te praten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions