Een derde cabinepersoneel Air France staakt

Een derde cabinepersoneel Air France staakt
25-07-2016 20:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - Circa een derde van het cabinepersoneel van Air France legt vanaf woensdag het werk neer. Twee van de drie Franse vakbonden riepen hun leden daartoe maandag op. Volgens de luchtvaartmaatschappij zullen hierdoor zeker vluchten gaan uitvallen. Zo zullen een aantal langeafstandsvluchten worden geannuleerd. Binnen Europa verwacht de maatschappij meer problemen.

Vorige week werd al bekend dat het cabinepersoneel van Air France vasthoudt aan de stakingsplannen die het eerder al bekendmaakte. Medewerkers van Air France zijn van plan om van 27 juli tot 2 augustus te staken uit onvrede over de kostenbesparingen die de Franse luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren.

De staking werd begin juni al aangekondigd om zo het management van Air France lang genoeg de tijd te geven om "verantwoordelijke onderhandelingen'' aan te gaan over de plannen van de maatschappij.

KLM

Air France laat in een reactie weten de stakingsoproep van de bonden te betreuren. Volgens het concern zal woensdag meer dan 90 procent van de langeafstandsvluchten worden uitgevoerd, waarbij mogelijk sommige vluchten met minder passagiers zullen vertrekken. Bij de middelgrote en korteafstandsvluchten verwacht Air France circa 70 procent van de vluchten volgens schema uit te voeren. Ook hier vertrekken vluchten mogelijk met minder reizigers aan boord, afhankelijk van het personeel dat beschikbaar is.

Air France benadrukt dat de vluchten van zustermaatschappijen KLM, Delta en HOP! niet worden beïnvloedt door de staking. Ondertussen heeft Air France al duizenden medewerkers gemobiliseerd om de gevolgen van de staking zoveel mogelijk te beperken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden