Transport Online - Eerste HeftruckHeld van het nieuwe jaar: Rinus Spans

Eerste HeftruckHeld van het nieuwe jaar: Rinus Spans

Eerste HeftruckHeld van het nieuwe jaar: Rinus Spans
02-02-2011 09:16 | Algemeen | auteur de redactie
Rinus Spans van het bedrijf McCain Foods Holland B.V. is de eerste HeftruckHeld van 2011 geworden. Rinus werkt al elf jaar bij dit bedrijf als heftruckchauffeur in het vrieshuis. De coldhouse manager Thomas Wade stelt: "De gevaren in het vrieshuis zijn natuurlijk anders dan in een bunker vol chemische stoffen. De grootste risico's hier zijn botsingen tussen heftrucks, aanrijdschade aan stellingen en vallende ladingen. Toch blijf ik dagelijks kijken hoe mijn mensen rijden; we houden van iedereen lijsten bij met de schades of gevaarlijke situaties waar ze bij betrokken zijn. Maar van Rinus heb ik gewoon niets op de lijsten staan."Safety-officer Pieter van Lipzig meldde Rinus aan: "We hebben veiligheidsprotocollen voor heftruckchauffeurs en vrachtwagenchauffeurs. Een van die protocollen is het Behavioral Obeservation System (BOS), een manier om te kijken naar veilig gedrag van medewerkers en hen daarop aan te spreken. Managers worden daarin getraind, en het is de bedoeling om ook de chauffeurs zelf daarin te trainen. Maar eigenlijk doet Rinus dat al van nature."

Zelf zegt Rinus over zijn verkiezing tot HeftruckHeld: "Je heftruck, da's gewoon een stukkie techniek. Mooi om mee te werken. En ik vind het fantastisch om schadevrij te blijven rijden; iedere dag zie ik dat weer als een uitdaging."

Eisen waaraan een HeftruckHeld moet voldoen
Om een HeftruckHeld te worden moet een chauffeur voldoen aan een aantal eisen. De HeftruckHeld van de Maand is ouder dan achttien jaar, heeft een heftruckcertificaat of –diploma en heeft minimaal drie jaar chauffeurservaring. Hij of zij is als heftruckchauffeur aangenomen of werkt in ieder geval meer dan drie uur per dag op een heftruck. De chauffeur rijdt minstens een jaar schadevrij en heeft nooit een ernstig ongeluk veroorzaakt.Ook werkt een HeftruckHeld nauwkeurig en efficiënt en verliest nooit de veiligheid uit het oog.
Een HeftruckHeld is een chauffeur die geen roekeloze dingen doet, de wettelijke veiligheidsregels en die van het bedrijf kent en zich hieraan houdt. Voor anderen is deze collega een voorbeeld hoe je goed en veilig werkt.

Deze campagne is een initiatief van Gezond Transport, de Arbeidsinspectie en EVO en is in september 2010 van start gegaan. Werkgevers, teamleiders en werknemers krijgen gedurende de campagne diverse tools aangereikt om het bewustzijn van veilig werken met heftrucks te vergroten en hiermee de magazijnen veiliger te maken. De HeftruckHelden verkiezingen maken deel uit van deze gezamenlijke campagne.

In 2011 gaan de maandelijkse HeftruckHeld verkiezingen onverminderd door en in oktober wordt de HeftruckHeld van het jaar verkozen.


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions