Transport Online - VDL gaat elektrische vrachtwagens op de markt brengen

VDL gaat elektrische vrachtwagens op de markt brengen

VDL gaat elektrische vrachtwagens op de markt brengen
25-07-2016 16:43 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

EINDHOVEN - Het Eindhovense familiebedrijf VDL Groep werkt aan de ontwikkeling van elektrische vrachtwagens. Het gaat vooral om voertuigen voor in de stad, zei projectleider Menno Kleingeld maandag.

De trucks krijgen een actieradius van ongeveer 100 kilometer en zijn daarmee vooral geschikt voor bijvoorbeeld de bevoorrading van supermarkten. Klanten zijn er nog niet, maar er wordt wel gesproken met mogelijke afnemers.

Voor het ontwerp wordt gebruikgemaakt van chassis en cabines van DAF. De eerste grote 37-tons vrachtwagen moet eind volgend jaar al klaar zijn. Daarna volgen kleinere 18-tons trucks en andere bedrijfsauto's zoals bestelwagens. Rond de jaarwisseling moet het eerste prototype klaar zijn.

Tesla

VDL verwacht veel van elektrische vrachtwagens. Strengere regels vereisen dat stadsbussen in 2025 emissievrij rijden. Het bedrijf sorteert voor op soortgelijke regels voor vrachtwagens in de stad door de ontwikkeling van bussen door te trekken naar trucks. ,,We kunnen een groot deel van de ontwikkeling uit het bussensegment ook gebruiken voor vrachtwagens."

Vorige week liet ook Tesla al weten elektrische vrachtwagens te gaan maken. De maker van elektrische auto's ziet de stap in vrachtvervoer als logisch vervolg in zijn missie om minder vervuilende voertuigen te maken, zo liet eigenaar Elon Musk weten.

Foto's

 • J.Roeland
  de heus
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  DVM
 • J.Roeland
  BONDA


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions