Clicky

 Hacker wil geld voor 'gegijzelde' documenten

Hacker wil geld voor 'gegijzelde' documenten
25-07-2016 09:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Overheidsinstellingen en grote bedrijven in Nederland hebben in toenemende mate te maken met een cyberaanval waarbij hackers om losgeld voor documenten vragen. In het afgelopen jaar gebeurde het bijna tienduizend keer dat criminelen digitale documenten ‘gijzelden’, in 2014-2015 gebeurde dat nog geen duizend keer, blijkt uit onderzoek van beveiliger Kaspersky Lab.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) becijferde dat elke tien dagen een gemeente, ministerie of een bedrijf melding maakt van een poging tot 'gijzelen' van digitale documenten, ook wel ‘ransomware’ genoemd. De Nationale politie, Europol, Intel Security en Kaspersky Lab hebben om deze problemen tegen te gaan een onlineportal opgericht om mensen te informeren over de gevaren van ransomware.

Doel van de website www.nomoreransom.org is volgens de organisaties om slachtoffers te helpen om hun gegevens te herstellen zonder losgeld te betalen aan de cybercriminelen. ,,Als u besmet raakt, is de kans groot dat de gegevens voor eeuwig verloren zijn gegaan. Bewust gebruik maken van internet door een aantal eenvoudige cyberbeveiligingstips te volgen, kan infectie helpen voorkomen'', staat in een toelichting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats