Clicky

 
Transport Online - Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor Seifert Logistics

Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor Seifert Logistics

Goodman ontwikkelt automotive warehouse voor Seifert Logistics
27-01-2011 13:16 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De Goodman Group gaat een automotive logistiek centrum op maat ontwikkelen met een oppervlak van 46.000 m2 voor de Seifert Logistics Group (Seifert) in Malsch, in de buurt van Karlsruhe in Duitsland. De nieuwe faciliteit is vooraf geleased door Seifert voor in eerste instantie een termijn van zeven jaar, met verdere opties.

De op maat gebouwde faciliteit zal bestaan uit een magazijn van 36.000 m2, 1.600 m2 kantoorruimte en 8.300 m2 laad- en loszones. De locatie heeft een totaaloppervlak van bijna 82.000 m2 en heeft parkeerplaatsen voor 100 auto’s en 15 vrachtauto’s. Er worden overdekte leveringszones gebouwd met flexibele laadplatformen en snelopenende/snelsluitende laaddeuren om aan de specifieke eisen van de logistieke dienstverlening voor de auto-industrie te voldoen. Na voltooiing zullen er in het magazijn auto-onderdelen worden opgeslagen voor levering aan de fabriek van Mercedes-Benz in Rastatt.

Nadat Goodman een aantal grondopties in de regio Rijn-Neckar had bekeken, viel de keus op de locatie van een voormalige betonfabriek in Malsch. De locatie bevindt zich in een goed ontwikkeld industriegebied en heeft toegang tot de industriële spoorwegterminal, die eventueel opnieuw zou kunnen worden geactiveerd als de klant een spoorverbinding nodig heeft.

De sloopwerkzaamheden op de locatie zijn voltooid en met de bouw van de faciliteit is inmiddels begonnen, met een geplande opleveringsdatum van mei 2011. Het project heeft een geschatte waarde van € 31 miljoen na oplevering. Eind 2010 is het project vooraf verkocht aan het Goodman European Logistics Fund (GELF).


Andreas Fleischer, Country Manager voor Goodman in Duitsland: "Goodman is een mondiaal bedrijf dat door lokale mensen wordt geleid en dankzij onze lokale kennis en expertise konden wij het vertrouwen winnen van de Seifert Logistics Group voor dit uitdagende project."

"Het gebouw in Malsch bracht een aantal bijzondere uitdagingen met zich mee. Door het gebrek aan beschikbare bouwgrond in de omgeving konden we niet op een nieuwe locatie bouwen. We hebben het logistieke centrum zo ontworpen dat het perfect geschikt is voor logistieke dienstverleners in de automobielindustrie, terwijl we tegelijkertijd maximale flexibiliteit hebben voor toekomstig gebruik door andere partijen. Tevens konden wij Seifert flexibiliteit bieden in de leaseovereenkomst.""Dankzij ons bewezen klantenaanbod en sterke liquiditeitspositie konden wij Seifert de faciliteit en de flexibiliteit bieden die zij wensen. Er zat slechts acht maanden tijd tussen ons eerste contact en de geplande voltooiing van het warehouse."

Vanaf 2011 worden in de fabriek van Mercedes-Benz te Rastatt de opvolgers van de A- en B-modellen geproduceerd. Bovendien zal er een grotere variatie in de toekomstige modellen worden aangeboden. Hierdoor neemt de behoefte aan extra magazijnruimte voor de productie toe, waaraan door de oplevering van de nieuwe faciliteit in Malsch wordt voldaan.

Harald Seifert, Managing Director bij Seifert Logistics: "We zijn verheugd, in het bijzonder op de 125e verjaardag van de auto, dat we de eerste steen leggen voor ons nieuwe automotive logistiek centrum. Het warehouse in Malsch zal wederom een belangrijk onderdeel vormen van onze logistieke divisie voor de automobielindustrie in deze regio. Dit is een vervolg van ons filiaal in Rastatt, dat we vanaf medio 2008 met succes hebben beheerd."

Günter Walser, Managing Director en Project Manager bij de Seifert Group: "De groeiende eisen die door onze automotive klanten worden gesteld, houden in dat we specifieke diensten met een toegevoegde waarde binnen de logistiek en een efficiënte productievoorraad moeten ontwikkelen. Het automotive warehouse in Malsch zal ons helpen om met een hoog serviceniveau aan deze eisen te voldoen. Daarnaast is dit vastgoedproject onderdeel van de groeistrategie van onze groep."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats