Clicky


Vakantieverkeer in buitenland staat vast

Vakantieverkeer in buitenland staat vast
22-07-2016 19:16 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LIJNDEN - De beruchte vakantiefiles zijn weer begonnen. Onder meer in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk staan Nederlanders stil op weg naar hun vakantiebestemming.

Bij de Zwitserse Gotthardtunnel moeten automobilisten in beide richtingen rekening houden met een tot anderhalf uur vertraging, meldde de Verkeersinformatiedienst (VID) vrijdag. Waarschijnlijk houdt de opstopping daar tot zaterdagavond aan.

Op de Franse wegen stond aan het einde van de middag 350 kilometer aan files. Nederlanders die slim dachten te zijn door via Luxemburg te reizen, kwamen bedrogen uit. Door een brandende vrachtwagen was de A31 bij Metz lange tijd dicht en aan het begin van de avond was de file daar nog niet opgelost.

Op de grens tussen België en Frankrijk worden extra controles uitgevoerd. Ook dat leidt tot vertraging.

De VID verwacht zaterdag in Frankrijk meer dan 500 kilometer file. De ANWB rekent vooral rond het Belgische Luik en in Duitsland op veel oponthoud, niet alleen vanwege de vakantie-uittocht, maar ook door wegwerkzaamheden. In het zuiden van Nederland begon vrijdag de vakantieperiode en volgens de ANWB trekken dit weekeinde zo'n miljoen Nederlanders eropuit.