Transport Online - Raben Group wil GS Frachtlogistik overnemen

Raben Group wil GS Frachtlogistik overnemen

Raben Group wil GS Frachtlogistik overnemen
22-07-2016 15:09 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - Raben Group is van plan om de transport en opslag capaciteiten in Zuid-Duitsland te verhogen. In afwachting van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, is Raben Germany van plan om GS Frachtlogistik GmbH te verwerven, met het hoofdkantoor in de regio München.

Het contract voor de overname van GS Cargo, opgericht in 1991, werd ondertekend in juli. Het hoofdkantoor is gevestigd in Garching. Het middelgrote bedrijf met meer dan 50 werknemers heeft in 2015 een omzet gegenereerd van meer dan 12 miljoen euro.

De core business bestaat uit voornamelijk de distributie van groupage zendingen in Duitsland en Europa, distributie en inkoop logistiek, evenals warehouse en logistieke diensten. Voorlopig zal het bedrijf blijven opereren onder de naam GS Frachtlogistik GmbH.

De overname heeft ook betrekking op 35 regionale transportmiddelen, waaronder vrachtwagens met het totaalgewicht van maximaal 24 ton. Daarnaast omvat de capaciteit 8.000 m2 warehousing en 7.500 palletplaatsen voor hoge opslag. Extra opslag van 1.000m2 is beschikbaar voor luchtvracht opslag voor transport orders die door de nabijgelegen luchthaven van München worden verwerkt.

"De overname van GS Frachtlogistik weerspiegelt onze groeistrategie in Duitsland, die we nastreven in overeenstemming met de eisen van onze klanten", zegt Ewald Raben, CEO van de Raben Group, over de motieven van de aankoop.

"Dit bedrijf beheerd door Roland Gigl en Roland Schopp, welke gespecialiseerd is in groupage zendingen, expeditie- en logistieke dienstverlening, is een waardevolle en perfecte aanvulling op de Raben Group in één van de sterkste economische regio's van Duitsland."

"We zijn ervan overtuigd dat op de lange termijn de voortzetting van ons expeditie bedrijf, gewaarborgd zal worden door de overgang  naar de Raben Group," legt Roland Gigl, CEO van GS Frachtlogistik uit. "Onze ervaren medewerkers zullen nu hun expertise gebruiken voor de bestaande en nieuw verworven klanten onder de vlag van Raben.

Raben Group is aanwezig op de Europese markt voor meer dan 85 jaar en biedt uitgebreide logistieke diensten aan. Ondernemingen van de Group zijn gevestigd in 11 Europese landen: Tsjechië, Estland, Nederland, Duitsland, Litouwen, Letland, Polen, Slowakije, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions