Clicky


Drie doden bij familiedrama in Amsterdam

Drie doden bij familiedrama in Amsterdam [+foto]
22-07-2016 16:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In een vermoedelijk familiedrama in de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn vrijdag drie doden gevallen. Een vader sprong rond 12.30 uur met zijn elf maanden oude baby uit een woning aan de Eendrachtstraat. Ze overleefden dit niet. Later op de middag werd in het huis een dode vrouw aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de moeder van de 32-jarige man, liet de politie weten.

In de woning werd een handgranaat aangetroffen. Deze is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en afgevoerd. De politie onderzoekt hoe de vrouw, die in het huis woonde, om het leven is gekomen.

Aan het drama ging een ruzie vooraf, toen de moeder van het kind hem wilde ophalen bij zijn oma. Daar was haar ex, de vader van het kind, aanwezig. Bij binnenkomst van de vrouw draaide de man door en haalde hij het explosief tevoorschijn, waarop zij wist te vluchten. Ze sloeg direct alarm, maar dit kon niet voorkomen dat de man met hun zoontje uit het raam sprong. De vrouw is opgevangen door de politie.

Zodra het vermoeden rees dat er in de woning een handgranaat op scherp lag, ontruimde de politie omliggende woningen en werd de omgeving afgezet. Bewoners zijn opgevangen in de nabijgelegen RAI en in het stadsdeelkantoor.