Clicky


Afsluitingen voor verplaatsing verkeer N279 's-Hertogenbosch - Veghel

Afsluitingen voor verplaatsing verkeer N279 's-Hertogenbosch - Veghel
22-07-2016 13:24 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - Vanaf 15 augustus rijdt het verkeer op de N279 ook tussen de brug Nijvelaar en de aasluiting Middelrode over de nieuwe noordbaan, net zoals dat nu al het geval is tussen de aansluiting Middelrode en de aansluiting A50. Door het verplaatsen van het verkeer naar de nieuwe rijbaan ontstaat ruimte voor de aannemer om op de plek waar nu de 'oude' N279 ligt de nieuwe zuidelijke rijbaan en de op en-af afritten te bouwen. Om dit verplaatsen van het verkeer mogelijk te maken wordt de N279 in twee weekenden afgesloten voor verkeer.  

De aansluiting van de Kapelstraat op de N279 is in het weekend van vrijdagavond 29 juli 22.30 uur tot en met maandagochtend 15 augustus 05.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. In het weekend van vrijdag 12 augustus 21.00 uur tot en met maandag 15 augustus 05.00 uur is ook de aansluiting van de Runweg op de N279 afgesloten voor het autoverkeer. Na dat weekend zijn nieuwe, tijdelijke kruisingen van de N279 met de Kapelstraat en de Runweg ingericht en voorzien van verkeerslichten.

Alleen bij de aansluiting bij Middelrode kan het verkeer vanuit Veghel naar Middelrode rechtstreeks gebruik maken van de nieuwe aansluiting. Deze verkeerssituatie is tot het einde van 2016 in gebruik. Tijdens het weekend van vrijdag 12 augustus 21.00 uur t/m maandag 15 augustus 05.00 uur wordt het verkeer op de N279 van en naar Berlicum en Middelrode omgeleid via Beusingsedijk/Hasseltsedijk, ten westen van Berlicum en via de Heeswijkseweg in Heeswijk-Dinther (via aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid).

Aansluiting Middelrode

De aansluiting Middelrode is nog niet volledig in gebruik, aangezien aan de kanaalzijde de toe- en afrit nog gebouwd moet worden. Verkeer vanuit Veghel naar Middelrode kan hier direct van de aansluiting gebruik maken. Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch richting Middelrode rijdt via de tijdelijke kruising, die is geregeld met verkeerslichten. Het verkeer vanuit Middelrode richting ’s-Hertogenbosch en Veghel rijdt ook via deze tijdelijke kruising.

Ook de parallelweg tussen de Laan van Seldensate en de Kapelstraat is eind december 2016 gereed. Direct na de schoolvakantie, op maandag 5 september is de Milrooijsebrug weer beschikbaar voor voetgangers en fietsers. Aan het einde van dit jaar 2016 is de brug weer in gebruik voor het autoverkeer. Tot die tijd wordt het autoverkeer op de N279 van en naar Schijndel omgeleid via de Steeg (Harry Kinnardbrug) bij Heeswijk-Dinther. Deze omleiding geldt ook voor het verkeer van en naar bedrijventerrein Nieuwe Molenheide in Schijndel.